Kovesi faţă cu Gâdea, Pleşoianu, Badea, Ghiţă, propaganda rusă şi delirul

Faptul că Laura Codruța Kovesi a obținut ieri cele mai multe voturi în Comisia pentru control bugetar (CONT), după audierile din Parlamentul European pentru șefia Parchetului European, dar şi azi în Comisia LIBE (pentru libertăţi civile), a generat delir la Bucureşti.

Mihai Gâdea, Liviu Pleşoianu, Ingrid Mocanu, Mircea Badea, propaganda rusă (prin Sputnik), Dan Andronic, Sebastian Ghiţă, Mugur Ciuvică & Co s-au întrecut în a dovedi – ca să mă exprim elegant – că parlamentarii europeni habar n-au ce fac atunci când laudă activitatea avută de Kovesi, motiv pentru care cei enumeraţi mai sus au dat drumul la o halucinaţie sonoră fără precedent. Era de aşteptat după ce Laura Codruţa Kovesi a fost lăudată şi aplaudată în Parlamentul European. Toată campania împotriva DNA şi a justiţiei nu mai face nici doua parale.

Ba mai mult, în şedinţa comisiilor LIBE și CONT, denigrare lui Kovesi, în care Antena3 e vârf de lance, a fost denunțată vehement de către eurodeputaţi din mai multe ţări.

Auzi, să nu ţină cont Comisiile de indicaţiile date de Liviu Pleşoianu ori de cele ale lui Mihai Gâdea. Să nu pună europarlamentarii întrebările formulate de ei. Curată blasfemie, dacă e să ne luam după ce scria,  pe Facebook, deputatul PSD ori după ce clama, la Antena3, teleastul lui Voiculescu. Am dat doar doua exemple în speranţa că, de fapt, nu patologia trebuie să salveze România.

E greu de anticipat cum va tranşa până la urmă postul de procuror european. Vâd însă că Laura Codruța Kovesi are mari șanse, dar mai ales că a convins, iar asta produce frisoane la nivelul puterii de la Bucureşti, controlată de PSD, aflat într-o luptă pe viaţă şi pe moarte cu justiţia.

În ce priveşte ofensiva Guvernului Dragnea împotriva lui Kovesi, constat că strategia adoptată pentru a o doborî pe fosta şefa a DNA a fost infantilă. Iar asta s-a văzut cel mai bine în discursul Mariei Grapini. Nici că se putea o idee mai proastă decât un atac agresiv şi isteric în PE la adresa fostei şefe a DNA. Spun asta pentru că ţipetele stupidei Grapini au generat doar simpatie pentru Kovesi, ca şi şi admonestare celei care o ataca, pentru lipsă de respect faţă de întrunire, venită chiar din parte preşedintele şedinţei.

Acum Laura Codruța Kovesi are șanse pentru șefia Parchetului European, dar totul de va tranşa după negocierile dintr Consiliul UE şi Parlamentul European. Îndrăznesc să spun că fost şefă a DNA e câştigătoare şi dacă nu va ocupa respectiva funcţie, pentru că, iată, a devenit o legendă.

***

Kovesi a fost audiată ieri în Parlamentul European, alături de contracandidații săi la funcția de procuror-șef european, Jean-François Bohnert (Franța) și Andres Ritter (Germania).

În comisia CONT, Kovesi a câștigat cu 12 voturi. Bohnert a obţinut 11, iar Ritter, doar unul singur. În comisia LIBE, ea a obţinu 26 de voturi; candidatul francez 22, iar cel german un vot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.