La rigoare, suveranistul de operetă George Simion se suceşte cât ai zice peşte

Brusc, suveranistul George Simion, liderul AUR, s-a sucit după ce partidul său a ajuns în Parlamentul European. Ba chiar pare a-şi fi lepădat definitiv haina de suveranist, îmbrăcând-o pe cea de liber-schimbist. Altfel, nu semna o declarație oficială privind sprijinul unilateral al AUR pentru cauza ucraineană.

Iar dacă Simion, persona non grata în Ucraina, prietenii ştiu de ce, nu semna respectivul document, AUR nu intra în grupul Conservatorilor (CRE) din Parlamentul European.

Cert e că una zice Simion la Bucureşti şi alta fumează la Bruxelles. Spun asta pentru că parafarea surprinzătoarei susţineri a Ucrainei de către AUR contravine flagrant declaraţiei liderului acestui partid de acasă, care, acum două zile, afirma în termeni duri că se opune deciziei CSAT de-a trimite un sistem de apărare PATRIOT în Ucraina. Şi am dat doar un singur exemplu legat de atitudinea lui Simion faţă de războiul din Ucraina.

În rest, sunt sigur că veţi ghici şi cine a fost primul care s-a ofuscat şi l-a atacat pe Simion pentru că a semnat respectivul document la Bruxelles. Da, v-aţi prins, Ion Cristoiu, cel care, dorind să ajungă întâiul propagandist al Rusiei, înfierează cu mânie proletară, cam pe acelaşi ton cu Moscova, susţinerea Occidentului pentru Ucraina în urma invaziei ruse.

Citeşte şi:

Un comentariu la „La rigoare, suveranistul de operetă George Simion se suceşte cât ai zice peşte”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.