Lacrimi de crocodil: După pauza de duplicitate, RTV continuă știrile

România TV, postul de știri care-și arogă știrea exactă, cere scuze după recentul interviu cu Marina Tauber, vicepreședinta ȘOR, partid pro-rus din Republica Moldova. Vă reamintesc, la 28 februarie, timp de o oră, Tauber le-a prezentat telespectatorilor români, cu largul sprijin al lui Victor Ciutacu, nimic altceva decât narațiunile propagandei ruse, după cum scriam în articolul precedent pe care-l găsiți mai jos.

Ulterior, într-un comunicat plin de regrete, RTV susținea că Tauber a ajuns pe post dintr-o gravă şi regretabilă eroare și că astfel de situații nu se vor repeta. Totodată, în contextul invaziei ruse în Ucraina, RTV încearcă să convingă telespectatorii că nu a fost şi nu va fi o platformă unde ideile putiniste să poată fi expuse. Nu cred o iotă. E de notorietate că ȘOR reperzintă intersele Rusiei. Ciutacu și cei care conduc RTV știau asta. Jurăminte pe cravata de pionier. Pariu pe un mic și-o bere că un interviu promoțional precum cel pe care Ciutacu tocmai i l-a luat Marinei Tauber se va repeta.

RTV nu-și va schimba politica editorială, prietenii știu de ce, iar o mare parte dintre invitați, ca și moderatorii, vor clama în continuare anti-UE, anti-NATO, anti-Zelenski, spre marea satisfacție a propagandei ruse. Comunicatul plin cu remușcări, o perdea de fum. Un exercițiu de prefăcătorie şi ipocrizie în speranța îmblânzirii reacției CNA ce va să vină. Așa că, după pauza de duplicitate, postul teleastului Ciutacu va continua știrile. Sau, mai bine zis, să dea știrea exactă, așa cum și-a arogat RTV să scrie pe frontispiciu.

Citește și:

Un comentariu la „Lacrimi de crocodil: După pauza de duplicitate, RTV continuă știrile”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.