Liviu Pleşoianu zice că-i vai de capul nostru: Plutim într-un ocean de beznă, ne paşte ratarea istorică

După ce s-a retras din cursa prezidenţială ca să nu fie umilit de un procent pe lângă unu la sută, pe Liviu Pleşoianu, deputat PSD, l-a lovit grija de ratarea noastră istorică. Fiindcă noi, românii, am pluti într-un ocean de beznă. Motivul neliniştii sale vi-l spun eu: majoritatea, indiferent pe cine votează, nu împărtăşeşte ideile creţe ale deputatului, născute parcă din gândirea lui Fidel Castro şi a Ecaterinei cea Mare.

Liviu Pleşoianu, pe pagina sa de Facebook: …În acest moment, sufletul, spiritul poporului român sunt un licăr plăpând într-un ocean de beznă. Și confirmarea/ratarea istorică a propriei meniri naționale nu depind de un om sau de câțiva oameni. Depind de înțelegerea/ignorarea mesajelor menite să activeze substratul național în sensul creator al unui nou început. Dacă poporul român va continua să alerge fericit legat la ochi urmând orbește indicațiile sonore ale celor care l-au legat la ochi, atunci fereastra de oportunitate istorică se va închide. Dacă o parte semnificativă a poporului român va deschide ochii și spiritul își va „deștepta din somnul cel de moarte”, atunci licărul va deveni soare. Deocamdată, e doar licăr plăpând…

Faptul că Pleşoianu se crede un mesia ţine de patologie politică, ori de delir. În ce mă priveşte, e doar un exaltat, nici măcar excentric. În consecinţă, ridicol. Legat de noul început pe care îl propune poporului aflat în beznă, e uşor de intuit: Anti-UE, Anti-NATO, pro Kremlin. Exact aşa cum scria tot pe pagina sa de Facebook, în urmă cu un an: …Avem șansa Răsăritului viu, în fața tuturor celor care se abandonează lascivității istorice a Amurgului. Iar tot ce trebuie să facem este să ne dezlipim genele și să ne întâlnim privirile.… În traducere din română în română: Răsăritul viu, spre care vrea să ne îndreptăm, e Rusia, iar Amurgul de care ar trebui să ne îndepărtăm, Occidentul.

În rest, unii ar spune că neobrăzarea este o formă a exaltării, în primul ei stadiu, iar alţi ar zice că exaltarea lui Pleşoianu are şi talentul de-a fi insistentă. Cred că toţi au dreptate.

Apropo de Răsăritul viu, cum era de aşteptat, propaganda rusă n-a ratat momentul de-a slăvi ieşirea prorocului pe Facebook şi titrează în Sputnik, agenţia de presă a Kremlinului: Liviu Pleșoianu aruncă românilor adevărul în față: ”Să nu ne mai menajăm ca popor!”

Un comentariu la „Liviu Pleşoianu zice că-i vai de capul nostru: Plutim într-un ocean de beznă, ne paşte ratarea istorică”

  1. Plescoianu este un fanfaron care scrie fraze greu de citit pentru imbrobodit prosti. Dupa ce am fost in comunism, asta vrea in sclavagism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.