Popaganda rusă, delir cu premeditare. Gelu Voican a fost lovit de un «posedat de diavol» din noua ordine. Revoluţia Română, «anulată» de huligani

Sputnik, vocea propagandei ruse în România, titrează: În fine, după 30 de ani HULIGANII și IMPOSTORII au anulat Revoluția Română! Articolul este un desăvârşit exerciţiu de ipocrizie, dar şi de prostie crasă.

Conform Sputnik, Revoluţia din 1989 a fost anulată pentru că Gelu Voican Voiculescu a fost lovit cu o cârjă de un revoluţionar. Delirul în toată splendoarea: cel care l-a lovit pe Voican Voiculescu este un om al diavolului, al noii ordini susţinută, nu cred că trebuie să vă mai spun, de Iohannis. În consecinţă, după cum sugerează Sputnik, Iohannis ar fi de vină pentru incidentul în care a fost implicat de Gelu Voican Voiculescu.

Deci nu, nu revoluționarii l-au lovit pe Gelu Voican, ci a fost vorba de huligani și impostori, de ”provocatori”, așa cum l-a numit Petre Roman pe un penibil energumen al ”noii ordini” susținută de Iohannis, scrie Sputnik, agenţia de presă a Kremlinului, sub semnătura lui Dragoș Dumitriu. Stupid, dar dacă Moscova e multumită… Aşa spunea şi Ceauşescu: huliganii de la Timişoara.

Energumen este un cuvânt folosit mai rar: ENERGUMÉN, energumeni, s. m. (În superstiții) Om posedat de diavol. Fig. Om agitat, exaltat. – Din fr. énergumène…

În rest, ironia sorţii. Dragoş Dumitriu, autorul articolului din Sputnik, fost membru al PRM, partidul extremist al lui Vadim Tudor, este un admirator declarat la lui Nicolae Ceauşescu. Culmea însă, chiar el, aplaudacul Epocii de Aur, îl admiră pe Gelu Voican Voiculescu, în pofida faptului că Voican e blamat de nostalgicii comunişti, printre care se numără şi Dumitriu, pentru că a participat la procesul lui Ceauşescu, iar apoi l-a îngropat. Aşadar, nostalgicul comunist îl admiră şi pe dictatorul Ceauşescu, căruia nu-i uită vorbele, dar şi pe cel care l-a înmormântat. Sau poate a fost doar sarcină de serviciu la agenţia de presă a Kremlinului, devreme ce Gelu Voican Voiculescu s-a căsătorit, de curând, cu Georgiana Arsene, o ziaristă cu 41 de ani ma tânără decât el, care lucrează, aţi ghicit, pentru Sputnik.

În urmă cu două zile, Gelu Voican Voiculescu a fost lovit cu o cârjă în cap de unul dintre revoluţionarii din Piața Universității. Jandarmii l-au scos din mulţime, plin de sânge, iar gestul celui care a lovit este reprobabil. În consecinţă, cei în drept vor ancheta incidentul şi, probabil, se va ajunge în instanţă.

2 comentarii la „Popaganda rusă, delir cu premeditare. Gelu Voican a fost lovit de un «posedat de diavol» din noua ordine. Revoluţia Română, «anulată» de huligani”

  1. Cine este soția lui Gelu Voican Voiculescu/ Georgiana Arsene semnează peridodic articole în Sputnik, organul oficial de propagandă al Rusiei. Cei doi s-au căsătorit în acest an.

  2. scipio, care te dai si legionar, ti-am sters comentariul/ nu-i site de injuraturi/ asterne-ti frustrarile in alta parte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.