Madam Șoșoacă, drona din Parlamentul Românei

Madam Șoșoacă s-a transformat din nou într-o dronă rusească. Vrea, nici mai mult nici mai puțin, decât să declarăm război Ucrainei. N-am mai scris de multă vreme despre Șoșoacă, însă, din câte se vede, pentru ea, politica e tot agresivitatea luată drept inteligență.

Așadar, Diana Iovanovici Șoșoacă, senatoarea noastră atomică, intrată în Parlament pe listele AUR, cere, într-un proiect de lege depus în Parlament, ca România să anexeze foste teritorii românești din Ucraina. Pe scurt, asta ar însemna să atacăm țara vecină. Nu insist – e o nebunie care nu poate fi nici măcar luată în discuție.

Remarc însă că indigestiile politice ale madamei Șoșoacă sunt declanșate iar de narativele Kremlinului care, după invazia Ucrainei, încearcă să convingă lumea că statele vecine Ucrainei, printre care se află și România, își doresc musai declanșarea unui conflict armat cu Kievul. Scopul: recuperării unor teritorii care le-au aparținut în trecut.

Este puțin probabil ca această inițiativă legislativă a madamei Șoșoacă (o utopie), în care cere denunțarea Tratatului de bună vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina, să fie măcar discutat vreodată în Parlament. Însă, cinstit și lăutărește ar fi fost dacă ea l-ar fi trecut drept inițiator al legii și pe belicosul Dimitri Medvedev, fost premier și președinte al Rusiei, în prezent vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, fiindcă el afirma anul trecut că, de fapt, România și-ar dori să anexeze teritorii din Ucraina. Firește că declarația politicianului rus n-avea legătură cu adevărul. Doar intoxicare- pură propagandă rusă de război.

Tot propagandă rusă veritabilă e și proiectul depus de Șoșoacă în Parlament, cu o singura diferență – imunitatea senatoarei care cântă cu foc partitura Moscovei, mai ales după invazia Ucrainei, e plătită de noi.

Citește și:

2 comentarii la „Madam Șoșoacă, drona din Parlamentul Românei”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.