Robert Lansing Institute o indică pe Șoșoacă drept fantoșă în operațiuni ale serviciilor secrete rusești

Eu credeam că madam Șoșoacă e doar o biată dronă. Iată însă că think tank-ul Robert Lansing (RLI) mă contrazice, ridicând-o în rang. Sau în grad. Depide de interpretarea fiecăruia.

Pe scurt, într-o analiză din 23 martie a.c., RLI susține că senatoarea Diana Iovanovici Șoșoacă are legături cu serviciile secrete militare rusești, în speță GRU (serviciul de informații militare), pentru care ar fi paravan. Pe de altă parte, Șoșoacă neagă veridicitatea concluziei RLI, afirmând că nu are nicio legătură cu Federația Rusă ori cu ce servicii secrete ale unui stat.

Cea mai recentă operațiune a serviciilor de informații militare ale Rusiei o implică pe senatoarea română Diana Iovanovici Șoșoacă, care a depus un proiect de lege privind anexarea unei părți din teritoriul Ucrainei – Bucovina de Nord, o parte din regiunea Cernăuți, Basarabia și Insula Șerpilor, arată Robert Lansing Institute, sub titlul: Operațiunea GRU din România indică o criză în comunitatea Intel din Rusia. Despre tărășenia legată de respectivele teritorii tocmai am scris deunăzi. Vezi aici.

Potrivit evaluării RTL, organizație non-profit de cercetare a politicilor publice, operațiunea în care este implicată Șoșoacă este o simplă copie a manevrei mediatice pe care șeful SVR (serviciul însărcinat cu activități de informații și spionaj în afara Federației Ruse – n.m.) a lansat-o cu privire la presupusele planuri ale Poloniei de a anexa o parte din vestul Ucrainei.

Și iată că, de acum încolo, acțiunile madamei Șoșoacă nu vor mai fi ignorate, așa cum denunță ea în fiecare zi, ci, probabil, consecvent urmărite. De unii, de alții. De toți odată.

În rest, mai ales de când Rusia a invadat Ucraina, atât la noi cât și în Occident se tot numără caii troieni. Însă cam pe sărite, așa că aștept și recensământul.

Citește și:

Un comentariu la „Robert Lansing Institute o indică pe Șoșoacă drept fantoșă în operațiuni ale serviciilor secrete rusești”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.