Madam Şoşoacă pleacă la Bruxelles, aşa că revoluţia ei se amână sine die

Alegerile, ca alegerile, însă delirul răspândacilor, ca şi al suverniştilor, a fost de-a dreptul sublim. De pildă, duminică, chiar în timpul desfăşurării votului, părerologul Cozmin Guşă profeţea că, la București, Firea ar fi pe primul loc, 36%, iar Nicușor pe locul 2, cu 33%… Tot Guşă clama – AUR crește la 20%, invocând surse infailibile. Ca de obicei, sursele lui Guşă s-au dovedit a fi coşmarul raţiunii, dar cu aspiraţii.

Tot în ziua alegerilor, după apariţia primelor estimări, George Simion, liderul AUR, care anuţa înainte de vot că va obţine la europarlamentare cam 30%, a spus, fără să clipească – scorul obţinut de partid e istoric. Asta în pofida faptului că nu era nici pe jumătate procentul la care aspira înainte de alegeri. Dar ce mai contează, Simion gafează cu speranţa că susţinătorii au îngăduință legată de prostiile îndrugate de el. Ar fi comise în numele unor înalte idealuri. Patriotarde şi suveraniste, fireşte.

Să trecem la madam Şoşoacă. Ea susţinea, nici mai mult nici mai puţin, că partidul ei, SOS, se află pe primul loc, potrivit numărătorii paralele realizate de reprezentanții respectivei formațiuni. Adică, mult peste PSD şi PNL. S.F. Tot, Şoşoacă ameninţa cu revoluţia pentru că ar fi fost furată, devreme ce estimările de la ora 22.00. o creditau cu doar 3%. Numai că revoluţia s-a amânat sine die fiindcă, până la urmă, ea a întră în Parlamentul European pe mâna diasporei. Aşa că circul se mută la Bruxelles. Ce nu ştie Şoşoacă. În PE sunt alte reguli, iar întâlnirea cu microfonul e reglementată cu totul altfel decât la Bucureşti. Şi cum, în afară de circ, Şoşoacă n-a dat nimic în ultimii patru ani, e posibil ca politichia europeană să o ducă la capătul liniei.

Dacă, într-un final, Şoşoacă pare mulţumită că a prins un loc în PE, influnţăra Dana Budeanu, tună şi fulgeră. E supărată foc pe bucureşteni. N-au ascultat-o, votând Nicuşor Dan, aşa că i-a catalogat drept spălaţi pe creier. Doar am consemnat respectiva mârlănie; nu am nici pe departe intenţia s-o comentez. Constat doar că modul în care Budeanu apelează la obrăznicie ca să-şi pună habarnismul la adăpost, nu mai are succes.

Închei cu Ion Cristoiu. Cum era de aşteptat, el vede din nou complotul şi, aiurând incoerent, vrea să explice cam ce forţe oculte au pus la cale lovitura mortală dată Gabrielei Firea. Păi îi spun eu, ca să nu se mai chinuie: electoratul.

Ipoteză. Ce căuta neamţul în Bulgaria?, întreba un personaj al lui Caragiale. E posibil ca şi Şoşoacă să se întrebe curând ce caută ea la Bruxelles, fiindcă acolo, după o dispută, nimeni nu împroaşcă spută.

Citeşte şi:

2 comentarii la „Madam Şoşoacă pleacă la Bruxelles, aşa că revoluţia ei se amână sine die”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.