Memoria uitucă a lui Streinu-Cercel faţă cu punctişorul de pe harta Chinei şi izolarea forţată a bătrânilor

Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Matei Balş, e amnezic. Omul a uitat, pur şi simplu că, la 27.01.2020, afirma, foarte sigur pe el, trimiţând, totodată, şi niscai săgeţi către presa care exagera, că focarul epidemiei de coronavirus e un punctişor (repet, un punctişor -n.m.) pe harta Chinei, iar riscul ca virusul să ajungă în România e substanţial redus.

Acum, la doua luni jumătate de la acest grandios moment, acelaşi Streinu-Cercel s-a sucit şi vrea izolarea totală a bătrânilor. Planul propus de managerului de la Matei Balş m-a lăsat mut, pentru că aminteşte de vremuri tragice, chiar din istoria recentă, în care oamenii au fost separaţi cu forţa. Însă nu intru în amănunte fiindcă cine ştie ce mai interpretează CNCD-ul. Aşadar, scoaterea bătrânilor din casele lor poartă numele Vacanța Mare – ce umor cinic în stare şubredă de sănătate – şi specifică: persoanele peste 65 de ani să fie complet izolate de familiile lor, după relaxarea măsurilor de distanţare socială.

Pe scut, programul Vacanţa Mare de prevenire a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2/COVID 19, conceput la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş, condus de Adrian Streinu-Cercel, are nouă pagini. Printre măsuri, se număra separarea bătrânilor de familii pentru o perioadă de 3 luni şi izolarea totală în categoria de vârstă 40-65 de ani, în cazul activităţilor de serviciu neesenţiale pentru funcţionarea în caz de pandemie. Iar dacă începem să ne ne gândim măcar cum ar putea fi gestionat cu adevărat un asemnea plan halucinant, s-ar putea să intrăm în zona penală.

Şi iată cât de mult s-a distanţat Streinu-Cercel în vremea coronavirusului de punctişorul ăla de pe harta Chinei. Sper însă că îl va întreba cineva dacă nu cumva, stresat în ultima vreme de prea multă mediatizare, are oarece probleme. Nu de alta, dar înţepenirea pe micul ecran poate dăuna sănătăţii.

La 27 ianuarie 2020, Streinu-Cercel spunea:

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, ca şi Grupul pentru Comunicare Strategică, negă informația că statul intenționează să îi separe pe românii de peste 65 de ani de familiile lor, după ce măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului vor fi relaxate.

În rest, eu mi-l imaginez pe managerul de la Matei Balş drept un om care, aflat în faţa unei femei superbe, nu vede în ea decât scheletul.

Un comentariu la „Memoria uitucă a lui Streinu-Cercel faţă cu punctişorul de pe harta Chinei şi izolarea forţată a bătrânilor”

  1. Europa Libera: Cel mai scurt mandat de secretar de stat la Ministerul Sănătății a fost în 2009, când, în noiembrie, la o lună de la numire, a propus cumpărarea de vaccinuri împotriva gripei porcine, în condițiile în care Institutul Cantacuzino era unul dintre cei opt producători europeni, iar România avea în stoc peste 1 milion de doze. Ce a determinat demisia sa a fost însă o declarație potrivit căreia /un scenariu cu 20.000 de morți de pe urma gripei porcine este unul minimal, un mizilic/. Estimarea sa, care s-a dovedit eronată, a fost criticată de președintele de la acea vreme, Traian Băsescu. A urmat demisia. Tot gripa porcină i-a adus lui Streinu-Cercel și un proces cu familia actorului Toni Tecuceanu, care a murit din cauza unei bacterii din spitalul condus de Streinu-Cercel, în timp ce medicul s-a grăbit să anunțe că actorul ar fi fost victimă a gripei porcine. Familia a câștigat procesul.

    https://romania.europalibera.org/a/estimari-gresite-ale-medicului-streinu-cercel-si-conflicte-de-interese/30568442.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.