Mircea Diaconu declamă teoria nimicul fastuos: Din nobleţe, Ponta şi Tăriceanu nu se vor căţăra pe campania sa

Dacă ar fi să interpretez ce spune Mircea Diaconu, nimicul nu-i autentic decât dacă-i fastuos şi străluceşte puternic în lumina reflectoarelor. Probabil că aşa crede el, după ce l-a exersat în PE vreme de un întreg mandat.

Mircea Diaconu, candidat la alegerile prezidențiale din parte ALDE şi Pro România, un politician care a demonstrat, mai ales la Antena3, că n-are un discurs diferit faţă de cel al lui Dragnea, a oferit primele declaraţii legate de cursa pentru Palatul Cotroceni. Deocamdată pare destul de nepregătit, drept dovadă a început cu o teorie a nimicului: Sunt un independent și sunt susținut logistic. Nu o să vedeți liderii nicăieri (se referă la Ponta şi Tăriceanu – n.m.). Nu o să îi vedeți că se urcă sau siglele lor pe campania mea (Ce câștigă Pro România și ALDE din asta?, întrebă moderatorulDigi24) Nimic! Poate noblețea lor, generozitate, răspunde Diaconu. E un gest unic. (Cum a decurs discuția, aţi spus: eu sunt candidat independent și nu vreau să îmi puneți condiții, iar cei doi au spus: da, ok?)Da! (I-ați întrebat ce câștigă din asta?) Nu! Nu câștigă nimic!, conchide, convins, actorul.

Ponta şi Tăriceanu au decis să-l susţină pe fostul actor şi europarlamentar Mircea Diaconu într-o campanie condusă de – atenţie! – Norica Nicolai. Este nevoie de un candidat care să se adreseze tuturor românilor, declara Tăriceanu, care a renunțat la propria candidatură la Preşedinţie. Concomitent, Victor Ponta scria pe pagina sa de Facebook: Mircea Diaconu Presedinte! N-am gasit alta rima!, cu trimitere la un scheci tv vechi, dinaite de 1989, în care, fireşte, juca Diaconu.

Este greu de anticipat acum ce procent va obţine actorul la prezidenţiale, cât va lua de la votanţii PSD, dar şi cum va negocia Ponta, ulterior, pentru că Tăriceanu nu contează în această poveste, dar debutul e prost. De pildă, dacă Diaconu gândea doar câteva clipe înaite de-a vorbi, nu debitat gogomănia legată de generozitatea şi nobleţea liderilor ALDE şi Pro România, doi şefi de partid capabili de gesturi unice, care n-ar câştiga nimic dacă el intră în cursa pentru Cotroceni.

În rest, ca alegător cu oarece experienţă, parafrazez un dicton celebru şi spun: nici chiar din nimicul fastuos, spus deja cu voce tare, nu iese niciodată nimic, oricât s-ar căzni Diaconu.

Citeşte şi: Mircea Diaconu, un fel de candidat manciurian pârât. Propaganda rusă îl anunţase de multă vreme cu surle şi trâmbiţe

 VEZI SI IMAGINI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.