Mircea Geoană faţă cu moaca de prezidenţiabil, aşa cum spunea chiar el

Se discută din ce în ce mai mult despre o confruntare între Laura Codruţa Kövesi, prim procuror general european, şi Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, la alegerile prezidenţiale din 2024. Ba chiar avem şi sondaje, în pofida faptului că niciunul n-a dat măcar un semn care să indice că intenţionează să intră în cursa pentru Cotroceni.

Pe vremuri, nu foarte îndepărtate, Geoană spunea: Nu este o chestiune pe care o decizi că te duci seara şi te uiţi în oglindă şi spui ‘am moacă de prezidenţiabil’. Este posibil însă ca, între timp, el să fi pătruns în abisul dilemei legată de moaca de prezidenţiabil.

Dacă în ce-l priveşte pe Geoană există niscai informaţii pe surse că şi-ar pregăti candidatura, ca şi despre un ipotetic think-tank care l-ar putea susţine, în ce o priveşte pe Kövesi – ceaţa e încă densă.

Mai ştim şi că o eventuală candidatură la prezidenţiale a lui Mircea Geoană nu prea se bucură de susținerea conducerii PSD. Atât Marcel Ciolacu, cât şi alţi lideri ai partidului s-ar teme că scandalurile și controversele din trecut, legate şi de numele lui Geoană, pot diminua șansele PSD la viitoarele prezidențiale. Aşa că întrebarea e: ce partid îl va susţine?

Până ce lucrurile se vor limpezi cât de cât, îl citez din nou pe Geoană. Tot cu ceva vreme în urmă el spunea: Situaţia aceasta pare să creeze prea multă emoţie într-un pahar cu apă. Eu ştiam, încă din şcoala generală, despre furtuna într-un pahar cu apă, dar cu siguranţă ne va lămuri Geoană dacă intră în campanie, de vreme ce tot va avea o droaie de chestiuni de clarificat.

Citeşte:

Un comentariu la „Mircea Geoană faţă cu moaca de prezidenţiabil, aşa cum spunea chiar el”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.