Niciodată n-am timp să mă gândeasc la ce spun, afirma senin Petre Daea, aşa că va fi uns din nou ministru

Absurdistan scrie pe noi. În timp ce Viorica Dăncilă organizează ridicole şi inutile mitinguri pentru pace, cu vreo 30 de oameni, în pofida faptului că la noi nimeni nu militează pentru vreun război, Petre Daea, fostul ei ministru, care a întrecut-o pe departe la capitolul perle, e nominalizat de PSD la Agricultură.

Nu există nicio logică în a-l desemna ministru pe Daea, fost șef de secție la Comitetul Județean PCR Mehedinţi. Dacă are însă niscai merite, acestea sunt următoarele: a intrat în PCR din convingere (după cum spunea chiar el), a făcut recent un stagiu la partidul suvernanist a lui Dragnea, dar mai ales, de-a lungul vremii, a debitat prostii incomensurabile, demne de o carte a recordurilor, pe care, culmea, chiar el le-a motivat, zicând: Sunt spontan! Când să mă gândesc la ce spun, că n-am timp!? Dacă Daea era contemporan cu marele Caragiale, precis ar fi fost personaj într-una din piesele sale de teatru, mult peste Farfuridi ori Brânzovenescu. Dar asta e, ghinion! A ratat veşnicia. Sau poate că nu.

Vă mai reamintesc că, în 2019, Comisia Europeană îi cerea lui Petre Daea să corecteze cifrele raportate la producția de porumb pentru anii 2017 și 2018. Existau suspiciuni că respectivele cifre au fost umflate pentru a da bine în statisticile guvernării. La fel făcea şi Ceauşescu – măsluia recolta. Tot atunci Ludovic Orban, preşedinte PNL, îi cerea demisia lui Daea, pe motiv că ministrului Agriculturii a furnizat la Bruxelles date umflate cu pompa. Chiar dacă Daea a negat acuzaţiile, chestiunea n-a fost elucidată pe deplin nici până azi.

Aşa că după ce Marcel Ciolacu l-a reevaluat pe Petre Daea pe baze ştiinţifice, nu mai rămâne decât să zic: Bravos naţiune! Halal să ne fie! Totodată, consemnez pentru posteritate tot din abisul gândirii lui Daea, propus ieri de conducerea PSD ministru al Agriculturii: Găinile stau în coteţul lor, io în al meu (…) Mie nu-mi sună mintea: ‘ocupat’!, în speranţa că poate incit un alt Caragiale care stă să vină.

În rest, cu siguranţă vom afla cu lux de amănunte de la Daea, imediat după ce va fi uns la Agricultură, cum îi va suna mintea şi de acum încolo.

Cine vrea să aprofundeze o parte din hăul gândirii lui Daea, poate intra aici – Wikicitat

Citeşte şi:

2 comentarii la „Niciodată n-am timp să mă gândeasc la ce spun, afirma senin Petre Daea, aşa că va fi uns din nou ministru”

  1. Ne mănâncă cormoranii până ii cade fisa lui Daea sau lui Ciolacu!!.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.