Ar fi cazul să se vorbească oficial şi la Bucureşti, ca la Sofia, despre trompetele Moscovei. Nu, domnule Hellvig?

Expulzarea a 70 de diplomaţi ruşi din Bulgaria a produs criză politică la Sofia. Apoi s-a vorbit despre politicieni, jurnalişti şi analişti politici din ţara vecină în slujba Moscovei. Aşa că, fără machiaverlâcuri gazetăreşti, întrebarea directă ar fi: dar noi cum stăm, domnule Hellvig?

Bulgaria va expulza 70 de diplomaţi ruşi (…) Serviciile noastre i-au identificat ca fiind persoane care acţionau împotriva intereselor noastre, declara deunăzi premierul bulgar Kiril Petkov. Tot el susţinea că mulți dintre ei au lucrat direct pentru serviciile de informații (din Rusia – n.m.), iar rolul lor diplomatic a fost mai degrabă unul de acoperire.

Ulterior, Lena Borislavova, şefa de cabinet a lui Petkov, a făcut o declaraţie bombă. Ea a spus la postul de radio Darik că serviciile secrete bulgare deţin informaţii legate de faptul că Rusia a plătit politicieni, jurnalişti, analişti politici şi alte persoane pentru a influenţa opinia publică bulgară în acord cu tezele susţinute de Moscova. Plăţile se ridicau la 4.000 de leva, adică puţin peste 2.000 de euro.

În acest context, Eduard Hellvig, directorul SRI, ne-ar putea spune dacă trompetele Moscovei de la noi, extrem de vizibile de altfel, care, să fie clar, nu sunt spioni, primesc sinecură de la Kremlin ori sunt răspândaci voluntari ai narativului rusesc legat de invazia din Ucraina. Da, ne-ar putea spune, dar nu-ş de ce cred eu, n-o va face.

Citeşte şi:

2 comentarii la „Ar fi cazul să se vorbească oficial şi la Bucureşti, ca la Sofia, despre trompetele Moscovei. Nu, domnule Hellvig?”

  1. Dle Helllvig, nu-ti potzi depasi conditzia de om mic. Stai linistit la locu tau, iohAnuss ii mult mai mic,
    Daca te consolideaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.