Moartea nu vine din Occident

Recentele atentate de la Moscova arată limpede că pericolul nu vine din Occident. Nu scutul antirachetă e adevărata problemă a Kremlinului, ca să dau doar un exemplu. Moarte vine tot din fostele republici sovietice.

Din nou carnagiu în metroul moscovit –  treizeci şi opt de oameni nevinovaţi ucişi de două explozii (bilanţ provizoriu) şi trupurile sfârtecate a două sinucigaşe. Din Caucaz , din al-Qaeda? Încă nu se ştie mare lucru.

Cert este că vechile conflicte etnice sunt mai periculoase pentru Rusia decât toţi duşmanii pe care Putin şi Medvedev cred că îi au în Apus.

2 comentarii la „Moartea nu vine din Occident”

  1. Vaduvele negre nu uita si nu iarta. Pacat ca in razboiul asta asimetric mor oameni nevinovati…Rusia trebuie sa isi reconsidere pozitia fata de islamismul cecen sau inguset si chiar sa priveasca cu cea mai mare ingrijorare potentiala amenintare a Iranului. Nu iese din aceasta ecuatie nici o tara musulmana, in frunte eventual cu Arabia Saudita! Expasiunea (deocamdata demografica) a islamismului in Europa trebuie sa le dea de gandit tuturor!

  2. Islamul este de multa vreme bine infipt in Europa, din vina Occidentului care a vrut mina ieftina de lucru, sub acoperirea drepturilor omului. Refugiatii economici de ieri vor acum ca Occidentul sa le adopte si valorile. Anglia, Franta, Germania au si vor avea mari probleme care vor fi rezolvata cu mare greutate pentru ca atins deja masa critica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.