Românii sunt la fel de intoleranţi ca afganii

Mental, poporul român trăieşte în Evul Mediu. 91 de procente sunt gata să voteze trup şi suflet pentru pedeapsa cu moartea. Modelul creştin nu a fost invocat nici o clipă, atunci când majoritatea care militează pentru reintroducerea pedepsei cu moartea cere ochi pentru ochi şi dinte pentru dinte.

În acelaşi timp, poporul român care se simte jignit când nu este considerat european cere în proporţie de 88 de procente, pedepse aspre pentru cei care critică religia ortodoxă. Aş face o paranteză: nu există o religie numită ortodoxă, ci doar religia creştină. Întrebarea pusă de Asociaţia Pro-Democraţia este deplasată şi denotă un nivel cultural discutabil, din partea celor care au făcut sondajul.

Aşadar, ortodocşii sunt o nuanţă, o confesiune a religiei creştine, împreună cu catolicii şi protestanţii. 94 de procente cer retragerea cetăţeniei romilor infractori şi 89 de procente cer retragerea cetăţeniei românilor de etnie maghiară, care militează în favoarea autonomiei ţinutului secuiesc.

Procentele sunt halucinante şi descriu un popor cu o cultură tribală, de origine asiatică, de o cruzime monstruoasă, de religie în orice caz nu creştină, ci mai degrabă musulmană, foarte asemănător cu afganii, după perioada de îndobitocire la care i-au supus programele de spălare a creierului promovate de talibani.

3 comentarii la „Românii sunt la fel de intoleranţi ca afganii”

 1. S-a mai prabusit un mit…mitul romanului „tolerant”.
  Falanga ortodoxa a crestinismul e groaznic de intoleranta. Nu inteleg cine intretine mitul „romanilor toleranti” in conditiile in care ei sunt super intoleranti. Schizofrenia rumaneasca creste si infloreste ca tampita din mugurii mitologiei nationale!
  Sigur, atitudinea de toleranta are limite iar discutia e nuantata: in practica, nu poti fi tolerant cu intolerantii!
  Apoi, inainte de a vota trup si suflet pentru pedeapsa cu moartea…rumanii ar trebui sa si gandeasca inainte de a emite judecati sinistre de acest gen. Iar primul lucru la care trebuie sa se gandeasca e failibilitatea si coruptia sistemului juridic, cu precadere cel rumanesc. Pai ce te faci in cazul unei erori judiciare? Omori un om nevinovat?

 2. Prietene, daca ar fi asa cum spui, eu sunt convins ca Pokemon (adica Mr. Boc) ar fi fost demult istorie. Cel putin ca prim-ministru daca nu chiar si ca om (asemanarea cu afganii mi se pare cel putin ridicola daca chiar de domeniul SF). Ce ai spune atunci de francezi? Sau faci si tu parte din romanii care critica legile din Romania ca fiind proaste in vreme ce in Canada „asa e legea”?
  In plus, nu stiu cum sa-ti spun dar rezultatele sistemului de justitie romanesc sunt jenante rau. Adica sistemul asta absoarbe tone de bani si nu sunt in stare sa puna nici cea mai mica urma de ordine in tzara. De criticat e usor prietene dar, ce pedeapsa crezi ca merita un criminal care omoara premeditat? Daca tot critici, da-ne si solutii ca sa vedem macar ca intelegi dimensiunea fenomenelor.

 3. @Doru Barbu,

  da, prima data il omori si dupa aceea il judeci. E mai sigur asa. Scuze n-o sa-si ceara nimeni. Nu e ortodox. Se va da aluziv, vina pe mort. Cine naiba l-a pus sa se dea mare? Ce voia el sa ne demonstreze? Ca e altfel? Iata diferenta: el e mort, naiba sa-l ia, pe cand noi o sa mancam miel de Pasti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.