Nicolae Bacalbașa atacă demnitatea umană chiar în Parlament. Colegi din Cameră, catalogaţi drept fiinţe inferioare

Nicolae Bacalbașa, deputat PSD, s-a hotărât, brusc, c-ar fi expoentul unei rase superioară şi, din acest motiv, a spus, în Camera Deputaţilor, că, pentru el, Stelian Ion (USR) este untermensch. Termenul era folosit de ideologii nazişti pentru a cataloga etnii şi populaţii care n-ar fi ariene, în consecinţă, clamau ei, inferioare.

Ieşirea lui Bacalbașa, deja faimos pentru mizeriile pe care le debitează, a provocat o reacţie vehementă din partea deputatului Ovidiu Ganț (grupului minorităților), care l-a catalogat pe parlamentarul PSD drept o ruşine pentru România, dar şi pentru Parlamentul României.

Nicolae Dobrovici Bacalbașa: Sigur că aici ne-am adunat oameni de pe toate orizonturile sociale și culturale. Suntem colegi nu pentru că ne-au plăcut unii, ci pentru că ne-a adunat soarta împreună. Totuși eu nu înțeleg să suport și să admit mârlănia unui individ  (se referea la Stelian Ion – n.m.) care pentru mine este untermensch, că tot avem președinte german, și care vorbește după ce am votat eu și colegii mei despre decizii rușinoase…

Este inadmisibil!, a spus deputatul Ovidiu Ganț, tot în Camera Deputaţilor. …Ştiţi că asta este infracţiune în România, să faci apologia terminologiei naziste? Nu vă este ruşine, domnule deputat? Nu aveţi ce căuta în Parlamentul României. Sunteţi o ruşine pentru România şi Parlament.

Untermensch a fost un termen folosit de naziști pentru a cataloga „oameni inferiori” non-arieni, situaţi, de multe ori, în „masele din Est ”. În concepţia național-socialismului german, doar „arienii ”, în special cei care alcătuiau popoarele germanice, faceau parte din „rasa superioară” .

Bacalbașa nu-i deloc dus cu pluta, ştie exact ce spune, aşa că Marcel Ciolacu (PSD) preşedintele Camerei Deputaţilor, şi Alfred Simonis, liderul deputaţilor PSD, n-au avut încotro şi au cerut scuze pentru afirmaţiile lui Nicolae Bacalbaşa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.