Nistorescu vs Cristoiu sau porci, securişti şi propagandişti. Un scandal vechi care rabufneşte din când în când

Cristoiu zice , din nou, că Nistorescu e un porc şi un fost securist al DIE. Pentru cei mai tineri, DIE –  serviciul de spionaj dinainte de 1989.

În urmă cu două zile, „Cotidianul”, condus de Cornel Nistorescu, îl acuza  pe Ion Cristoiu că are o „slăbiciune” pentru Elena Udrea, catalogându-l drept un propagandist al puterii.

Sub titlul, „Când toată lumea caută cu disperare reclamă”, citim: „Dacă jurnalistul Ion Cristoiu nu scrie la comandă, atunci cum rămâne cu cei 330.000 lei pe care îi încasează de la ministerul condus de Udrea pentru «realizarea şi tipărirea revistei REGIO, care să aibă drept scop informarea publicului larg şi a beneficiarilor despre Programul Operaţional Regional, despre domeniile de finanţare ale Programului, precum şi despre rezultatele acestuia, prin promovarea proiectelor cu finanţare REGIO care se implementează la momentul actual», se spune în anunţul de atribuire postat azi de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, pe SEAP?! În data de 24.01.2011, ministerul Elenei Udrea a atribuit societăţii Tipogrup SRL din Buzău (acţionari: Ion Cristoiu – 40,6%, Vlad Pufu – 51,34% şi Antohe Zahariea – 8,06%) un contract în valoare totală de 330.000 lei, fără TVA, pentru a edita şi tipări revista REGIO, care are drept scop informarea publicului larg şi a beneficiarilor despre Programul Operaţional Regional. Banii pentru acest proiect pe care îl va realiza Ion Cristoiu provin din fonduri comunitare.Un singur lucru nu se înţelege din anunţul postat de Ministerul Dezvoltării: cei 330.000 pe care îi primeşte Ion Cristoiu sunt pentru o lună, pentru un an sau pentru toată viaţa? În fond, de ce atâta încrâncenare?! Să ne bucurăm pentru Cristoiu că trăieşte bine!”.

Replica lui Cristoiu nu s-a lăsat prea mult aşteptată. Iată ce apare în „Reporter virtual”,  site în care Ion Cristoiu ţine o rubrică permanentă.

„După trimiterea textului, am citit cu stupoare pe un site făcut de Cornel Nistorescu pe banii colegului său de piscină Sorin Ovidiu Vîntu un text potrivit căruia eu aș edita nu știu ce revistă a Elenei Udrea. N-ar fi nici o nenorocire dacă aş face o revistă pentru Elena Udrea. Oricum n-ar îmbogăţi-o, așa cum s-a întîmplat cu publicațiile pe care le-am făcut pentru îmbogăţirea lui Cornel Nistorescu. Numai că eu, nu numai că nu fac nici o revistă pentru Elena Udrea, dar nici n-am habar de existenţa unei asemenea publicaţii, aşa cum se poate vedea din știrea Mediafax, falsificată de Cornel Nistorescu, aşa cum, de altfel, şi-a falsificat el viața. Despre Cornel Nistorescu ale cărui reportaje erau corectate de mine din punct de vedere gramatical, ştiu multe lucruri. Suficiente pentru a dovedi cu prisosință un adevăr: Porc a fost, porc a rămas! Pînă atunci îmi permit să observ două lucruri:

-În articolul cu pricina, Cornel Nistorescu folosește, o dată la două rînduri, cuvîntul bani. Un cuvînt care-i este tare drag.

-Pe site-ul lui Sorin Ovidiu Vîntu, Cornel Nistorescu incriminează pe cei care, înainte de 1989, au scris articole la comanda PCR. Uitînd că el a scris într-o publicație a Securităţii de la  Madrid, sub pseudonimul Bogdan Nisipoiu, articole comandate şi plătite de Direcția de Informații Externe a Securităţii. Aşa cum uită că Revoluția din decembrie 1989 l-a prins în misiune pe  șantierele româneş ti din Orientul Apropiat”.

4 comentarii la „Nistorescu vs Cristoiu sau porci, securişti şi propagandişti. Un scandal vechi care rabufneşte din când în când”

  1. Mari ca caractere, cei doi indivizi de un grobianism fara limite fac in continuare jocul celor care platesc. Mari ca …caractere !

  2. …ca orice om,si Cristoiu are propriile slabiciuni!Udrea e una din ele…Apoi,ar mai fi si banutii,banisorii care-i ingrasa luna de luna contisorul…In fine:personaj mai ipocrit si mai pervers decat Umflatul asta care se crede mare BRAND….rar mi-a fost dat sa vad!!! RUSINE DINU PATRICIU!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.