Nostalgicii comunişti veniţi la mormântul lui Ceauşescu sunt fericiţi că îl au acum pe Cumpănaşu. El ar fi continuatorul

În timp ce Antena3 tot încearcă să ne convingă de faptul că românii îl regretă amarnic pe Ceauşescu, nostalgii comunişti, strânşi azi la mormântul Cârmaciului, erau în jur de cincisprezece. Dar să nu ne legăm cifre, chiar dacă mărimea contează, ci să ne concentrăm la dialogul lor, de-a dreptul existenţial.

Cel mai bun conducător al României a fost Ceaușescu, spune un nostalgic comunist cu fular roşu. Apoi, aprinde o lumânare.

Și acum va fi Cumpănașu, Alexandru Cumpănașu!, adaugă altul.

Fără politică d-asta modernă, fără Cumpănașu!, afirma un al al treilea nostalgic.

Discuţia lor îmi arată, încă o dată, faptul că şi cei care se cred moştenitori ai comunismul de timp stalinist promovat de Ceauşescu trag în abis tot ce mişcă. Oamenii aştia (fără politică d-asta modernă) sunt încă relicvele unei societăţi care ridica prostia şi la rang de încremenire. Drept dovadă, introducerea lui Cumpănaşu în ecuaţie.

2 comentarii la „Nostalgicii comunişti veniţi la mormântul lui Ceauşescu sunt fericiţi că îl au acum pe Cumpănaşu. El ar fi continuatorul”

  1. Rataciti in epoca de aur , calatoresc in prsotie, nu in trecut. Nici amintiri nu au, penteu memorie iti trebuie niscai minte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.