Propaganda rusă îl «unge» pe Valer Dorneanu omul anului. Poate că doar «prietenii» ştiu de ce

Hodoronc-tronc, propaganda rusă l-a desemnat pe Valer Dorneanu, preşedintele Curţii Constituţionale, drept personalitatea anului 2019 în România.

Dacă-l desemna anul trecut, poate că mai înţelegem. Nu de alta, dar în 2018 Dorneanu a mers la Forumul Juridic Internațional de la Sankt Petersburg, organizat de Ministerului rus al Justiţiei, în pofida faptului că MAE român i-a recomandat să nu se ducă în Rusia.

Atunci, după cum se ştie, răspunsul lui Dorenanu a fost stupefiant: se duce pentru că şi-a luat deja bilet de avion. Tot atunci, Dorneanu spunea, înainte de a pleca la Sankt Petersburg, că ar fi avut o discuţie telefonică cu Teodor Meleşcanu, ministrul de Externe în acea perioadă, şi n-ar fi înţeles faptul că interlocutorul său şi-ar fi menţinut recomandarea ca preşedintele CCR să nu participe la respectivul forum juridic.

Ca atare, apreciem că omul de drept, fost om politic de prim rang, Valer Dorneanu, președintele CCR, este Personalitatea anului 2019 în România, scria ieri Sputnik, vocea propagandei ruse în România. Anul trecut, pentru Sputnik, omul anului era Viorica Dăncilă.

Aşadar, propaganda rusă nu l-a premiat pe Dorneanu, anul trecut, pentru merite deosebite, după ce a girat un forum organizat de Moscova, din poziţia de preşedinte al CCR, singurul dintr-o ţară UE, dar i-a dat distincţia anul acesta pentru tot felul de încontrări legate de justiţie, agreate de PSD-ALDE. Sincer, mi se pare o bagatelă faţă de faptul că Dorneanu a ignorat în 2018 avertizarea că participarea sa la forumul de la Sankt Petersburg poate pune Romania într-o poziţie dificilă faţă de Uniunea Europeană şi SUA.

Să fie căile Kremlinului atât de întortochiate? Ori, cine ştie, anul trecut s-or fi încurcat borcanele la Moscova, de-a fost mângâiată pe creştet Viorica Dăncilă în locul lui Valer Dorneanu.

Un comentariu la „Propaganda rusă îl «unge» pe Valer Dorneanu omul anului. Poate că doar «prietenii» ştiu de ce”

  1. la 30 de ani de la caderea lui Ceausescu CCR este condusa de un fost procuror comunist. Atit putem noi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.