Nu SPP, Aeroportul Băneasa ori planeta Marte dinamitează relaţia Dăncilă-Junker, ci chiar PSD-ul VIDEO

Antena3, prin vocea lui Mihai Gâdea, ne-a spus că Jean-Claude Juncker, aproape că a fost răpit ieri de perfidul SPP, chiar pe pista aeroportului Băneasa, ca să nu se se vadă cu Viorica Dăncilă, preţ de un sfert de oră.

Asta era diversiunea care trebuia să acopere gafa premierului, ajunsă prea târziu la întâlnire. Numi că lucrurile s-au complicat.

Aşa că azi, ca să iasă din corzi, Dăncilă a cerut rapoarte de la Protocolul Guvernului, Aeroportul Băneasa și SPP pentru că, după cum arăta ea, trebuie „elucidate” motivele care au pus-o într-o situaţie mai mult decât jenante: ratarea întâlnirii de luni cu Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisei Europene.

Nu va afla nimic nou. Ştie deja. Junker nu a vrut să se vadă cu ea la Guvern, cum era firesc, fiindcă actualul executiv este condus de Liviu Dragnea, liderul PSD, un personaj absolut nefrecventabil pentru orice demnitar străin, chiar şi prin intermediar.

Tot azi, după ce l-a aşteptat, timp de o ora în Aeroportul Băneasa,Viorica Dăncilă a reuşit să se vadă preţ de 20 de minute cu președintele Comisiei Europene şi, crede ea, a dres busuiocul.

Numi că, înaintea ca Dăncilă să se pupe de rămas bun cu Junker, chiar şi la Băneasa, Liviu Pleşoianu, deputat PSD, declanşează un atac prostesc la adresa preşedintelui CE.

Dragă domnule Juncker, faptul că ați ajuns Președintele Comisiei Europene este cea mai mare RUȘINE pentru Europa! #IPOCRIZIA ucide societatea românească! Politicieni români, de ce nu îi spuneți în față marelui Juncker ce scriu eu aici? De ce vă ploconiți în fața celei mai mari RUȘINI a Comisiei Europene!? Așa vrem noi să fim demni în fața lumii? În halul ăsta am ajuns noi, românii!? (…), scrie Liviu Pleşoianu pe pagina sa de Facebook.

Să-l faci albie de porci pe Junker chiar în ziua în care Dăncilă nu ştia cum să mai procedeze pentru a-l întâlni, este, în opinia mea, un semnal (trimis de Dragnea prin intermediarul Pleşoianu) greu de ignorat la Bruxelles şi care sună cam aşa: După mine, potopul.

În consecinţă, îmi închipui cum va fi viitoarea întâlnirea Junker-Dăncilă – una extrem de scurtă, nesemnificativă şi mai rece decât cea de azi.

Dar nu asta e concluzia. Fără niciun raport de la instituţiile statului, se vede lipede că relaţiile premierului Dăncilă cu Jean-ClaudeJuncker nu sunt dinamitate de SPP, Protocol, Aeroportul Băneasa ori de planeta Marte, ci chiar de unul dintre apropiaţii lui Dragnea, deputatul PSD Liviu Pleşoianu, portavoce a partidului. Adică, de aripa dură a PSD.

Reacţia propagandei ruse

Propaganda rusă a reacţionat imediat, prin vocea agenţiei Sputnik, la atacul lui Pleşoianu asupra lui Junker, şi-l ridică în slăvi pe deputatul PSD.

BUCUREȘTI, 18 sept — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Am spus de multe ori, de la Corneliu Vadim Tudor încoace nu am mai văzut luări de poziție curajoase, dincolo de limita minimei protejări a propriei pieli. Ei bine, tânărul deputat Liviu Pleșoianu a demonstrat azi că mai există curaj în politica românească — și chair (chiar – n.n.) în fața acelei zone „de neatins”, Uniunea Europeană….

Şi astfel, Pleşoianu, ca şi toţi cei care-l susţin, trăiesc sentimentul „misiunii îndeplinite”. Iar misiunea lor are drept scop final să ne îndepărteze cât mai mult de UE şi de NATO.

Vă reamintesc, ca să nu aveţi dubii, şi ce spunea Pleşoianu, nu cu multă vreme în urmă: …Avem şansa Răsăritului viu, în faţa tuturor celor care se abandonează lascivităţii istorice a Amurgului. Iar tot ce trebuie să facem este să ne dezlipim genele şi să ne întâlnim privirile…

Iar dacă mai aveţi câteva minute la dispoziţie, ascultaţi şi ce spune Băsescu despre Junker şi vizita pe care nu a vrut să o facă la sediul Guvernului condus de Dragnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.