O analistă din parohia Alinei Mungiu-Pippidi, supărată foc după dezvăluirea că extremismul maghiar e pus la secret de PSD

O duduie, analistă, din parohia Alinei Mungiu-Pippidi s-a supărat foc fiindcă un deputat a dezvăluit că extremismul maghiar din Transilvania e pus la secret de parlamentarii PSD.

În ultima zi a lunii mai, Lucian Viziteu, deputat USR, membru în comisia de control a SRI şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, afirma că majoritatea pesedisto-aldistă-udemeristă a refuzat de fiecare dată în ultimii 4 ani să aprobe rapoartele anuale ale Serviciului Român de Informaţii, pentru că acestea conţin informaţii oficiale îngrijorătoare despre ameninţările reprezentate de extremismul etnic din Transilvania. Imediat a sărit, ca arsă, Ileana Renia. Însă, culmea, nu ca să-i ceară lui Viziteu mai multe detalii despre extremismul maghiar din Transilvania, ci ca să-l beştelească – parlamentarul ar inflama relaţiile dintre români şi maghiari din postura de portavoce controloare.

Ileana Renia, în articolul – Viziteu, vicepreședinte al Camerei Deputaților, pune paie pe focul disputei româno-maghiare, publicat în romaniacurata.ro, site controlat de Alina Mungiu-Pippidi: (Viziteu-n.m) lansează mesaje și susține puncte de vedere care aprind și mai tare disputa interetnică la care a pus niște cărămizi bune recent Klaus Iohannis. Asta o fi direcția, probabil, zilele astea…

În primul rând nu era vorba despre vreo o dispută interetnică, ci despre faptul că, dacă informaţii din rapoartele SRI despre extremismul maghiar din Transilvania ar deveni publice, relaţiile politice dintre PSD şi UDMR s-ar deteriora considerabil, iar PSD nu vrea sub nicio formă acest lucru, aşa cum spunea şi Viziteu la 31 martie: În ultimii ani, PSD şi ALDE au făcut numeroase concesii UDMR şi chiar au promovat sau susţinut prin artificii parlamentare iniţiative legislative care încalcă Constituţia României. Au făcut acest lucru pentru a-şi asigura sprijinul în Parlament.

Nu e o noutate că romaniacurata.ro spală PSD şi că delirează despre statul paralel – marota lui Dragnea. Dar să arunci petarde ca să discreditezi un deputat, orice ar fi el, care încercă să scoată la iveală faptul că acţiuni ale radicalilor maghiari sunt băgate sub preş de parlamentarii PSD, din considerente politicianiste, mi se pare o mizerie.

Iar în ce priveşte disputa interetnică, invocată prost de Ileana Renia, va continua, dar fără nicio legătură cu declaraţia lui Viziteu. Mulţi români aşteaptă, de pildă, informaţii oficiale legate de activitatea pe teritoriul Românei a organizaţiilor: Mișcarea de Tineret 64 de Comitate (HVMI), Noua Gardă ori Oastea Haiducilor (toate extremiste), dar şi a altor organizaţii similare de la noi. Ca şi dezlegarea misterului: aceste organizaţi extremiste sunt ori nu susţinute de Ungaria.

Fiindcă dacă băgăm în continuare gunoiul sub preş, fie şi de dragul PSD, aşa cum doreşte duduia din parohia Alinei Mungiu-Pippidi, nu ne aşteptă nimic bun. Mai mult, cazul Sacos Zoltan/ Beke Istvan, stâlpi ai grupării extremiste Mișcarea de Tineret 64 de Comitate, condamnaţi la câte 5 ani de închisoare, în urmă cu doi ani, pentru că au încercat să detoneze un dispozitiv în ziua de 1 Decembrie 2015, la Târgu Secuiesc, se poate repeta oricând – ca să dau doar un singur exemplu.

Un comentariu la „O analistă din parohia Alinei Mungiu-Pippidi, supărată foc după dezvăluirea că extremismul maghiar e pus la secret de PSD”

  1. Banc: Clasa de maghiari la ora de limba română: – Gyury, spune, te rog, o propoziţie! – Duminică me duc la pedure. – Gyury, dragă, nu-i bine. – Atunce no me duc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.