O internaută, pe nume Ciolacu, a identificat rapid marea problemă a lui Robert Turcescu

Robert Turcescu, al cărui discurs s-a confundat de multe ori cu al propagandiştilor Kremlinului, aşa cum am arătat deja într-o serie de articole publicate pe acest site, scrie pe Facebook că problema n-ar fi drona rusească căzută pe teritoriul României, ci văzduhul din capul celor aflați în fruntea statului… Nu, colonele, oricât o dai cotită, ca să minimalizezi acţiunile Moscovei, subiectul în discuţie e chiar drona, deocamdată doar bănuită că a venit de la ruşi.

Vă reamintesc că președintele Klaus Iohannis, aflat ieri alături de premierul luxemburghez Xavier Bettel, afirma că n-au existat bucăți de drone rusești ajunse pe teritoriul României. Şi premierul Ciolacu susținea tot ieri că în România n-a căzut nicio dronă rusească.

Azi însă, Iohannis s-a întors 180 de grade şi a cerut o anchetă urgentă și profesionistă asupra resturilor găsite în apropiere de Tulcea. Ba chiar a spus: Dacă se confirmă că elementele descoperite de MApN aparțin unei drone rusești, ar fi o violare gravă a suveranității și integrității teritoriale a României.

Reacţia lui Iohannis a venit după ce, în urmă cu câteva ore, Angel Tîlvăr, ministrul Apărării, afirma că, de fapt, bucăţi dintr-o dronă rusească au fost găsite pe teritoriul României. Nu se ştie încă dacă fragmentele dronei ruseşti sunt mai vechi ori dacă provin de la recentul atac aerian rusesc asupra portului Chilia Nouă. Tîlvar a recunoscut că, iniţal, el i-a spus preşedintelui că nicio dronă rusească n-a atins teritoriul României, afirmând însă că nu aveam nimic de câştigat să ofer o informaţie falsă preşedintelui.

Mai ales în timp de război, nimeni nu trebuie să se teamă de contradicţii, chiar dacă, la un moment dat, încurcă. Da, încurcă al dracului, dar, până la urmă, sunt sănătoase. Şi, într-un final, tot vom afla dacă ruşii ne bombardează intenţionat ori din eroare, indiferent cât de veche e drona, cel mai probabil una spion.

Revenind la afirmaţia lui Turcescu, de data asta nu eu voi trage concluzia. O internaută, Corina Ciolacu, care susţine că n-are nicio legătură de rudenie cu actualul premier, mi-a luat-o înainte, parafrazând, tot pe Facebook, scurt şi la obiect, afirmaţia colonelului nostru: Problema nu e drona (îi zice ea lui Turcescu), ci simpatiile dv pro-ruse…

Citeşte şi:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.