Olguţa Vasilescu nu face diferenţa între imaginaţie şi aberaţie sau ce vrăji a mai făcut duşamul de serviciu al PSD

La rigoare, Lia Olguţa Vasilescu, vajnica noastră socialista poate apela şi la un articol publicat într-o revistă de extremă-dreapta. Nu contează sursa dacă o poate folsi ca să insinueze că decizia favorabilă primită de vrăşmaşa Laura Codruţa Kovesi de la CEDO i s-ar datora – da, aţi ghicit!- lui George Soros, duşmanul de serviciu al PSD, dar mai ales al lui Liviu Dragnea.

Klaus Iohannis a atacat ieri frontal Curtea Constituţională (CCR) după ce Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis că Laurei Codruța Kovesi, fostei șefe a DNA, i-a fost încălcat dreptul la liberă exprimare și liberul acces la justiție atunci când CCR l-a forțat pe preşedinte să o demită din funcție. Totodată, indirect, Iohannis i-a transmit lui Valer Dorneanu că n-ar fi rău să facă pasul înapoi şi să salveze ce se mai poate salva din onoarea CCR.

Trebuie spus că decizia CEDO legată de Kovesi a căzut ca un trăsnet, iar subiectul a făcut foarte multe valuri în presă. Cum era de aşteptat, doi dintre artizanii destituirii fostei şefe a DNA, mă refer la Valer Dorneanu, preşedintele CCR şi Tudorel Toader, fost ministru al Justiţiei, au bălmăjit nişte declaraţii din care rezultă că nici usturoi n-au mâncat nici gura nu le miroase. Însă nu la ei vreau să mă refer, le puteţi găsi comentariile fade în presă, ci la Olguţa Vasilescu. Văzând că reacţiile legate de decizia CEDO nu sunt aşa cum le doreşte ea, se bage şi în seamă pe post de amazoană a PSD, distribuind pe Facebook: ”Homo sorosensus” și infiltrarea CEDO, un articol din Cotidianul lui Cornel Nistorescu, publicat în urmă cu două luni, iar deasupra acestui titlu a scris: Dacă tot nu va explicați de ce pentru unii CEDO e mumă…

Articolul din Cotidianul, o preluare dintr-nu alt articol, publicat la 17/02/2020, de revista franceză Valeurs Actuelles, catalogată de extremă-dreapta, vrea să inducă ideea că la CEDO (unde tocmai a câştigat Kovesi) ar fi infiltraţi oamenii lui George Soros. De aici şi formidabila teză însăilată de Olguţa Vasilescu pe genunchi: pentru Kovesi, care a avut indrăzneala să-i pună şi ei cătuşe, CEDO e mumă, iar pentru alţii, nu ştim exact care, ciumă. Vasilescu ignoră însă faptul că articolul cu pricina nu pomeneşte niciun cuvânt despre cazul fostei şefe a DNA.

Şi iată cum, doar ca să-i iasă pasienţa, socialista Olguţa Vasilescu invocă abracadabrant un articol dintr-o revistă de extremă-drepata, la baza căruia ar sta un raport la juristului francez Gregor Puppinck, cunoscut conservator. Dar ce contează, Olguţa boxează…

Nu ştiu dacă, în graba de-a se evidenţia pe subiectul Kovesi (percepută de mulţi lideri PSD drept un mare pericol), Olguţa Vasilescu a citit tot articolul pe care l-a distribuit pe Facebook. Nu-i exclus însă s-o fi făcut, ba chiar să ştie ce şi cum cu Valeurs Actuelles. Poate că a distribuit textul şi dintr-o nostalgie extremist-peremistă. Mă refer la nostalgia ei după PRM-ul lui Vadim Tudor (omul care a lansat-o în politică pe Vasilescu), partid considerat încă de la înfiinţare drept unul extremist și rasist.

Nu mă mai miră de multă vreme tupeul liber-schimbistei Olguţei Vasilescu, nici că acum încearcă să plătească poliţe vrăşmaşei Kovesi. Însă, de data asta chiar nu şi-a forţat prea mult inteligenţa. A fost doar un copy and paste după obsesiile lui Liviu Dragnea, cel care trâmbiţa pe la televiziunile apropiate de PSD ca la rădăcina tuturor relelor care i se întâmplă stă George Soros, fără să aducă vreo dovadă. Iar dacă Soros era răul absolut pentru Dragnea, chiar mai dihai decât asasinii ăia pârdalnici de la Athenee Palace, fireşte că, acum, după mintea doamnei, acelaşi Soros le-ar fi dictat judecărilor de la CEDO: Scoateţi-o pe Kovesi din necaz! Da, e aberant şi ridicol. Nici chiar propaganda rusă nu are o asemnea imaginaţie, dar după cum vede, în politichia Olguţei Vasilescu nerozia nu-i un handicap.

Un comentariu la „Olguţa Vasilescu nu face diferenţa între imaginaţie şi aberaţie sau ce vrăji a mai făcut duşamul de serviciu al PSD”

  1. Corneliu Vadim Tudor: O sa-ti rupi gatul de la afaceri, bautura si barbati!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.