Onoarea domnului Crin Antonescu

După cum am mai spus, prin gestul lor nesăbuit şi, cred eu, iresponsabil, Crin Antonescu şi Victor Ponta l-au reîncărcat pe Traian Băsescu, lipsit de orice energie politică înainte de a fi suspendat.

Acum, după decizia CCR de invalidare  a referendumului, domnul Crin Antonescu pare atât de speriat, încât se răfuieşte cu toată luma: cu presa ticăloşită, cu Comisia Europeană, cu Angela Merkel (pentru care a făcut o fixaţie), cu Mugur Isărescu, cu serviciile secrete şi, în general, cu orice muritor ori instituţie care îi atrage atenţia că războiul pe care-l duce cu Băsescu este deja unul personal.

Iată însă că decizia CCR i-a afectat şi onoarea încă interimarului. S-a răzgândit, nu mai demisionează din toate funcţiile – aşa cum a promis cu fermitate, de mai multe ori, în direct şi la o oră de maximă audienţă – în cazul în care Traian Băsescu se întoarce la Cotroceni.

Mai mult, domnul Antonescu e foc şi pară pe toţi cei care-l etichetează drept un om lipsit de onoare, afirmând, cu nonşalanţă,  că el nu a minţit. Aiurea, ba chiar a minţit fără să clipească. Şi nu este cu nimic mai bun decât Traian Băsescu, cel care, la rândul său, a promis că demisionează în cinci minute.

Ce nu ştie domnul Antonescu, dar o să afle în curând, este că onoarea asta arată precum o cameră a cărei uşă are o singură clanţă, în interior. Dacă ieşi, nu te mai poţi întoarce niciodată.

De acum încolo, încă interimarul poate să facă politică toată viaţa, cât doreşte, poate să ajungă din nou chiar în jilţul de la Cotroceni, însă între el şi ceea ce numim demnitate s-a creat o prăpastie de netrecut.

3 comentarii la „Onoarea domnului Crin Antonescu”

 1. Domnule Crin ANTONESCU…scuzati cuvantul „domnule”, e cam pretentios…

  Imi permit, in scurtul comentariu pe care il fac, sa-ti spun (nu meriti formulele de politete!) ca esti….nu numai un prost, ci si un neam-prost!

  Un hipernarcisist, un complexat, un frustrat si un tarat psihic cocotat, (cu ajutorul unor parveniti gen Dan VOICULESCU.) pe cele mai inalte culmi ale penibilului si grotescului.

  Ma intreb, siderat, cum de ai fost „studentul preferat” al profesoarei Zoe PETRE? Pe ce criterii te-a ales oare? in orice caz, nu pe criterii legate de inteligenta, caracter sau, eu stiu…pasiunea pentru Istorie.

  Deci? Cum ramane cu promisiunea de a te retrage DEFINITIV din viata politica daca presedintele susepndat, domnul Traian BASESCU se intoarce la Cotroceni?

  Cum ramane cu onoarea?

 2. Cineva spunea – nu pâine cu orice preţ, ci onoare cu orice preţ. Domnul Antonescu nu doreşte pâine, nici măcar pentru norod, nici onoare, ci doar putere asolută pentru el. Putere absolută ca sa îl invingă pe Traian Basescu. O iluzie iluzorie. În acest război toţi suntem invinşi. La Cotroceni, domnul Antonescu şi-a dat cu firma în cap şi a trântit mucii în fasole.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.