OUG pe înţelesul tuturor: Procurorul care l-a acuzat pe Dragnea are mici şanse să rămână în DNA

Procurorul care l-a acuzat pe Liviu Dragnea, liderul PSD, de constituirea unui grup infracțional organizat ar putea pleca din DNA, ca urmare a OUG adoptate azi.

Aşadar, Alexandra Carmen Lăncrănjan, femeia care a devenit coşmarul lui Dragnea în dosarul Tel Drum, după ce l-a acuzat pe liderul PSD de constituirea unui grup infracțional organizat, de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, ca și de abuz în serviciu, are doar 8 ani vechime. Până azi, îi erau suficienţi pentru a lucra în DNA.

UPDATE: Printre dosarele afectate de noile prevederi ale OUG ar fi Dosarul Revoluției, cel al protestului din 10 august, precum și dosarul Tel-Drum, instrumentat de procuroarea Alexandra Lăncrănjan, care are vechime în magistratură de doar 8 ani.

De acum încolo, nu, findcă trebuie să aibă o vechime de 10 ani, conform OUG. Aşa că procurorul e pe făraş. De unde dracu o fi venit ultima „indicaţie” legată de vechimea procurorilor anticorupţie? Pălarie într-un picior, ghici ciupercă…

Azi, Guvernul PSD/ALDE, condus de Viorica Dăncilă, a adoptat, prin OUG, mai multe modificări la legile Justiției. Asta înseamnă, cel puţin la prima vedere: dosare blocate, instituţii paralizate, procurori expuşi bunului plac al lui Tudorel Toader, dar şi coaliţiei pe care o reprezintă.

Discuţiile pe această temă se anunţă aproape interminabile, însă, în contextul actual, important nu e ce vor spune specialiştii în drept, luaţi, încă o dată, pe nepregătite, cât ce poziţie va a avea Bruxelles-ul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.