Halucinaţia şi absurdul: Savaliuc denunţă liderii europeni pentru organizarea unui «grup infracţional». Propaganda rusă jubilează

Pentru Răzvan Savaliuc, cel care coordonează Lumea Justiţei, halucinaţia este politică editorială, iar promovarea utopiei pare că primează chiar şi războiul dus cu Justiţia. Mai presupun că Savaliuc, pe care îl puteţi auzi foarte des spunând prostii incomensurabile la Antena3, are nevoie tot timpul de porţii zdravene de exaltare.

Spun asta ţinând cont şi de ultima isprava: Lumea Justiţiei (LJ) îi denunţă, iniţial DIICOT, apoi Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie pe Frans Timmermans, prim-vicepreședinte al Comisiei Europene, Vera Jourova, comisarul european pe Justiție, Angela Cristea, șefa reprezentanței Comisiei Europene în România şi pe Augustin Lazăr, procurorul general al României, pentru că ar fi constituit un ”grup infracțional organizat”, acuzându-i totodată de „abuz în serviciu, fals intelectual, comunicare de informații false”.

Legat de acest denunţ, LJ postează un articol din care trebuie să înţelegem că, mintenaş, procuroarea Adina Florea, preferata lui Tudorel Toader, îi va ancheta pe Jourova şi pe Timmermans, dar ne arata doar că, pentru respectiva pubicaţie, nimic nu-i mai firesc decât absurdul. Da, absurdul, pentru că oficialii europeni pot fi anchetați doar de către Curtea Europeană de Justiție a Uniunii Europene.

Tot LJ susţine că denunţul a fost făcut în temeiul art. 7 din Codul Deontologic al Jurnaliștilor elaborat de Clubul Român de Presă – “Ziaristul are responsabilitatea civică de a acționa pentru instaurarea justiției și dreptății sociale”. De acum încolo, mă aştept ca Savaliuc să facă şi un denunţ împotriva lui Dumenzeu, acuzându-l că a creat Uniunea Europeană, pentru că, se ştie, caraghioslâcul este doar o etapă obligatorie în drumul spre penibil.

Se poate spune că respectivul denunţ, exerciţiu de sfidare al inteligenţei (doar nu-şi închipuie nimeni că lideri europeni vor fi interogaţi în biroul doamnei Florea ), ar fi urmărit publicitatea cu orice preţ, însă acest obiectiv nu pare să fi fost atins devreme ce ştirea n-a făcut mari valuri. Doar propaganda rusă, prin intermediul agenţiei Sputnik, a titrat bombastic : Savaliuc dă o lovitură internațională: Dosar Penal pentru Timmermans și lideri ai Comisiei. Asta ca să fie limpede: Moscova laudă pe oricine scuipă spre Bruxelles.

UPDATE: Am înțeles din presă că autoritățile române au lansat o investigație penală. Desigur, nu comentăm, dar am dori să le reamintim autorităților române că toți oficialii Comisiei Europene sunt sub jurisdicția Curții de Justiție a Uniunii Europene, autoritățile naționale nu au nicio jurisdicție în acest caz. Toți oficialii europeni sunt sub protocolul privind imunitățile și privilegiile, atașat Tratatului Uniunii Europene, semnat de toate statele membre, inclusiv de România. Dați-mi voie să vă reamintesc că ne-am exprimat ieri o mare îngrijorare legată de statul de drept din România, a declarat Margaritis Schinas, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

Deocamdată, doar ridicolul denunţului făcut de Savaliuc se armonizază perfect cu fake-new postat de Sputnik. Pentru că nu-i vorba despre niciun dosar cu implicaţii planetare, cum screi propaganda rusă, ci doar despre banala înregistrarea unui denunţ. Iar în interiorul articolului care-l laudă pe Savaliuc pentru că ar fi dat lovitura (la temeia UE, aşa cum îşi doreşte Sputnik), nu găsim nimic despre anvergura internaţională a denunţului, ci doar speculaţii de doua parale.

Clubul Român de Presă, invocat de  LJ, a fost constituit iniţial drept organizaţie patronală, dar, practic, a dispărut din peisaj de ani de zile. Prin 2013, auzeam că se relansează, dar de atunci nu se mai ştie mare lucru

Însă ceva e cu adevărat important în toată tărăşenia asta: DNA a solicită Autorităţii Electorale Permanente documentele legate modul în care PSD a cheltuit banii primiţi de la stat în anii 2017 şi 2018, aşa că poate ne dumirim ce sume s-au scurs către Lumea Justiţiei. Dacă s-au scurs cu adevărat, fireşte.

Citeşte şi:

Buşcu, Chirieac, Pieleanu, Savaliuc ar fi plătiţi de PSD din banii pe care partidul îi încasează de la stat drept subvenţie

Un comentariu la „Halucinaţia şi absurdul: Savaliuc denunţă liderii europeni pentru organizarea unui «grup infracţional». Propaganda rusă jubilează”

  1. Paradox – Savaliuc are site de justitiar, dar este afon in orice speta legata de justitie. Nu trebuie sa mai spun ca este stegarul PSD, se stie. Comic e faptul ca site-ul este un can-can cu alte personaje, chiar mult mai jos decat originalul. Poate ca vom afla cine da bani, multi bani, pentru ca acest site sa existe, iar atunci vom avea si alte raspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.