Polonezii îi detestă pe români. Ce bine era dacă spuneau asta înainte să le dăm aurul înapoi

Polonezii ne detestă. Un studiu citat de Radio Polonia arată că, de pildă, ei îi preferă pe cehi în proporţie de 51 %, dar detestă românii (41 %).

Ce palpitant era dacă ne detestau şi în 1939. Cine ştie ce s-ar fi petrecut cu aurul acestei ţări care, după invadarea Poloniei de către germani, a fost trimis în România ca să fie protejat. Spun asta pentru că, la sfârşitul războiului, noi le-am înapoiat polonezilor tezaurul în totalitate. Este o mare diferenţă între acest gest, venit din parte unora pe care polonezii îi dispreţuiesc acum, şi ce s-a petrecut cu tezaurul Românei adăpostit la Moscova – tot în urma unei invazii germane. Nu s-a mai întors la Bucureşti nici după 100 de ani.

Însă, sincer să fiu, nu mă bântuie  vreo mare nelinişte fiindcă polonezii ne detestă. Şi nici pentru faptul că ei n-au dovedit recunoştinţă pentru gestul românilor, convinşi că totul li se cuvine, din oficiu. Aşa că mă doare-n dos de dispreţul venit din partea unora care-s departe de-a fi  infailibili. Al unora care, la capitolul „Fără cusur“, nu stau prost, ci extrem de prost.

3 comentarii la „Polonezii îi detestă pe români. Ce bine era dacă spuneau asta înainte să le dăm aurul înapoi”

  1. Imi pare rau ca te doare, unde te doare! Nu cred ca e vorba neapart de dispret ci de un curent. Meritat sau nu! daca si la ei or fi navalit coloratii care iti pun cutitul la gat pentru a-ti fura ceva, nu ma mir! Din pacate, cam peste tot, au plecat, pe langa cei care au avut curaj (in sensul bun) si o puzderie de nenorociti care fac ca renumele nostru sa nu fie prea grozav… ca sa nu zic altfel!Iar chestia asta generalizatoare, apropo de o natie, este una tembela. Teoretic nici mie nu-mi plac rusii… si totusi , am cunoscut o multime de rusi de cea mai buna calitate! Treaba cu tezaurul lor este una dintre prea putinele chestii cu care ne putem mandri!

  2. Ai dreptate. De ce nu-i intreaba cineva si pe englezi ce parere au despre polonezi, daca tot e sa fim echidistanti?

  3. Dan Popovici 15 January, 2012 Care este motivul penrtu care PSD-ul cheama oamenii in strada? SMURD-ul? Dar SMURD-ul exista in continuare oameni buni, nu s-a desfintat. De ce nu ati chemat oamenii in strada cand s-au promulgat atatea legi anti-cetatean, prin care suntem obligatim noi, cetatenii sa platim multitudinea de taxe aberante, vezi taxa de drum ( dar noi n-avem autostrazi), taxa de inmatriculare auto din 2007 incoace, taxa (accizele) pe cafea, taxa de solidaritate pe locuinte (tip dormitoare comuniste), taxele si accizele din carburanti, taxa locala de salubritate, taxa radio-tv, taxa pe centrala de apartament (avizul ISCIR), taxa pe verificarile instalatie gaz din apartamente, taxa consum necomercial pe kwh, taxa contributie inalta eficienta pe kwh, etc., domnule senator Arcas? Pentru ca din aceste taxe sunteti platit si dumneavoastra, domnule senator, ca bugetar, iar din aceste taxe va luati si dumneavoastra diurna, sau combustibilul penrtu masina de servicu, deci va convine. Cate din aceste taxe veti desfinta daca din decembrie 2012 veti prelua puterea si vom avea un guvern PSD-PNL? Si asta nu e manipulare politica cu scop electoral? Nu sunteti mai buni decat actualii conducatori si asta penrtu ca aveti interese comune, bunul trai si prosperitate voastra, a familiilor voastre, a sotiilor voastre, a amantelor voastre, in veacul vecilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.