Precum activiştii autentici, Cristoiu şi Turcescu anunţă cu sentimentul datoriei împlinite că a căzut oraşul Bahmut

Încercând parcă să nu se lase o clipă mai prejos decât propagandiştii ruşi, Ion Cristoiu şi Robert Turcescu se arată plini de satisfacţie după ce oraşul ucrainean Bahmut ar fi fost cucerit de trupele Moscovei.

În timp ce propagandiştii lui Putin aberează, comparând cucerirea acestui oraş cu momentul de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial legat de căderea Berlinului, Cristoiu aiurează în podcastul: A căzut Bahmut, Stalingradul lui Zelensky! şi ne sfătuieşte să ne informăm dintr-un site credibil, Veşti din Rusia, ca să pricepem cu adevărat ce se petrece în Ucraina. Sunt sigur că v-aţi prins – Veşti din Rusia, recomandat de Cristoiu, e un portal de neaoşă propagandă rusă, care şi-a propus să întreacă răposata oficină Sputnik în limba română.

Cum nu există similitudini între luptele de la Bahmut şi ce-a consemnat istoria în legătură cu Berlin şi Stalingrat, ci doar diferenţe ca de la cer la pământ, mă abţin să comentez reveriile propagandiştilor de la Bucureşti ori de la Moscova. Spun doar că odele fierbinţi închinate de Cristoiu cuceritorului Putin în podcastul amintit mai sus alternează cu atacurile vehemente la adresa Occidentului. În esenţă, supărarea Titanului din Găgeşti, acest comic de teatru trist cu roluri scrise de amatori, vine de la faptul că UE, NATO, SUA nu-i lasă pe ruşi să se facă vecini prin Europa cu cine vor ei, când vor ei.

Şi Turcescu pare plin de satisfacţie după ce oraşul ucrainean ar fi fost cucerit de ruşi. Cel puţi aşa reiese dintr-o postare de-a sa, intitulată: Bahmut, kaput! Din câte înţeleg, Bahmut, kaput!, aşa cum scrie Turcescu, cel care spunea: Să se termine cumva, chit că Ucraina va pierde niște teritorii! Dă-le naibii de teritorii! Asta-i viața, s-ar vrea şi o replică la adresa celor care clamează: Putler Kaput! Putlerul asta (în rusă, Путлер) a rezultat din  contopirea numelui purtat de liderul de la Kremlin cu cel al lui Hitler şi este foarte des folosit de oponenţii care-l contestă vehement pe Putin, având conotaţie defavorabilă, ponegritoare, negativă.

În rest, anul trecut Cristoiu visa, convins că Rusia va învinge Ucraina fara a trage un foc de arma, cu sprijinul neprecupeţit al Occidentului. Cu ceva vreme în urmă el s-a sucit, afirmând într-o emisiune a lui Marius Tucă: O să vedeţi cum ne va lua dracu pe noi, românii, dacă Ucraina învinge Rusia. E posibil ca gură păcătosului adevăr să grăiască, aşa că, dacă Ucraina câştigă, toţi susţinătorii invaziei ruse, printre care se află şi Cristoiu, s-ar putea să petreacă o lungă perioadă pe lângă stâlpul infamiei.

Citeşte şi:

Un comentariu la „Precum activiştii autentici, Cristoiu şi Turcescu anunţă cu sentimentul datoriei împlinite că a căzut oraşul Bahmut”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.