Precum Ceauşescu, madam Şoşoacă se opune avortului. Şi ea visează la omul nou. Decreţeii se vor numi: şoşocaţi

Diana Iovanovici-Șoșoacă se luptă cu orice şi cu oricine, în orice împrejurare, la munte ori la mare. Însă disputele continue îi întunecă şi mai mult mintea. Mai nou, ea calcă pe urmele lui Nicolae Ceauşescu, delirând la RTV împotriva garantării dreptului la avort în UE.

Parlamentul European a adoptat joi un raport (nu este obligatoriu) prin care, printre altele, cere statelor membre să garanteze accesul femeilor la avort.

…Va trebui să luptăm la propriu împotriva acestor încălcări flagrante ale drepturilor omului şi moralităţii, spunea madam Şoşoacă, convinsă, în aiurările ei din ce în ce mai accentuate, că, de pildă, vor fi arestaţi cei care s-ar opune avortului – inclusiv ea, martira, fireşte.

Ca şi Ceauşescu, madam Şoşoacă visează să pună bazele omului nou. Hai să-l numim, provizoriu: şoşocatul. Numai că ea n-are habar ori pur şi simplu nu-i pasă de tragedia generată de hotărârea lui Ceauşescu din 1966 de-a interzice femeilor să întrerupă o sarcină nedorită. Atunci, liderul comunist legifera cel mai represiv regim pronatalist din istorie, care a dus la moartea a mii şi mii de femei. Practic, a fost vorba despre genocid. Este una dintre cele mai negre pagini ale istoriei noastre recente. Amintirea experimentului comunist din România legat de interzicerea întreruperii sarcinii produce şi acum fiori.  

Decretul 770/1966 de interzicere a avortului trebuia să pună bazele omului nou la care visa Ceauşescu şi a fost unul din primele abrogate la 25 decembrie 1989 de putere instalată la Bucureşti. În cei 23 de ani ai experimentului s-au născut peste două milioane de copii nedoriţi. Conform statisticilor comuniste, au murit în urma avorturilor ilegale cel puţin 10.000 de femei, însă numărul real e mult mai mare. În 1986, tot pentru prevenirea avorturilor, Ceauşescu a plusat, punând bazele un sistem de control şi mai drastic, prin implicarea Securităţii – serviciul secret comunist. În capul lui Ceauşescu, o femeie care făcea întrerupere de sarcină atenta la siguranţa naţională. Pe scurt, decreţeii lui Ceauşescu, unul dintre cele mai cutremurătoare experimente sociale din istoria omenirii.

Aşa că, înainte de orice test, fie el şi de sarcină, madam Şoşoacă ar trebui să facă unul de stres. Iar dacă e pozitiv, cel mai bine ar fi să ceară un concediu lung, poate chiar pe durată nedeterminată.

Un comentariu la „Precum Ceauşescu, madam Şoşoacă se opune avortului. Şi ea visează la omul nou. Decreţeii se vor numi: şoşocaţi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.