Procesul Liiceanu-Cristache sau crema infractorilor de la România9 versus pungaş şi plagiator

S-a încheia prima rundă a procesului Liiceanu-Cristache.

Tribunalul București a decis să-i dea câștig de cauză lui Ionuţ Cristache, de la TVR, în procesul pe care Gabriel Liiceanu i l-a intentat pentru defăimare. Decizia nu este definitivă.

Litigiul a pornit de la articolul „Scuipați aici!” TVR în era infractorilor, publicat de Gabriel Liiceanu pe site-ul contributors.ro în 2017. Atunci Liiceanu a scris că a fost târât într-o mocirlă amenajată pe ecran, cu securiști și infractori, sub numele România 9. Emisiune făcută de un domn Ionuț CostacheDomnul Costache are, se pare, un proiect TV compact cu crema infractorilor, cărora, uneori, li se adresează cu „domnule premier”, lăsând să se înţeleagă că invitatul e acolo, în faţa lui, în calitate de prim ministru, nu de infractor.

Ulterior, Cristache a reacţionat, scriind pe pagina sa de Facebook, printre altele: Eu nu am plecat niciodata urechea la faptul ca ati fi fost “detasat” pe langa Noica, la faptul ca ati fi furat texte ca un pungas si ca ati fi plagiat sute de pagini, la faptul ca ati fi primit editura Humanitas (fosta Politica) de la stat, cu tot cu patrimoniu, la faptul ca i s-au sters datorii de milioane editurii Humanitas.

Domnule premier în emisiunea lui Cristache era Adrian Năstase, care, la rândul său, a tunat şi fulgerat, în 2017, pentru că Gabreil Liiceanu l-a catalogat drept infractor, în pofida faptului că fost condamant de două ori pentru corupţie şi a stat 500 de zile de puşcărie. Însă, de când s-a comparat şi cu Iuliu Maniu, m-am hotârât, cel puţin pentru o perioadă, să nu mai comentez tupeul lui Năstase.

Până ce se va tranşa acest proces cu o sentinţă definitivă, remarc doar, fiindcă am scris mult despre Securitate, că Ionuţ Cristache l-a acuzat pe Liiceanu că ar fi fost detaşat pe lângă Constantin Noica, filozoful căruia i-a fost discipol. Atunci când a folosit cuvântul detaşat, de fapt, Cristache a insinuat, ambiguu, că Securitatea l-a dirijat pe Liiceanu în preajma lui Noica, despre care, se ştie, a fost urmărit continuu de poliţia politică în perioada comunistă. Însă nu există nicio dovadă că Liiceanu ar fi fost detaşat pe lângă Noica, oricât ar dori Cristache. Aşa că rămâne de văzut cum se va termina acest proces.

În rest, după aflarea primei sentinţe, Sputnik, vocea propagandei ruse, titra jubilând, de parcă ar fi fost parte în proces: Ionuț Cristache l-a făcut învins pe Liiceanu – miza, 100.000 de euro și… ”Scuipați aici”. Dar nu este vreo surpriză devreme ce Cristache este promovat frecvent de agenţia de presă guvernamentală rusă.

6 comentarii la „Procesul Liiceanu-Cristache sau crema infractorilor de la România9 versus pungaş şi plagiator”

 1. Se compara un Cristache cu un DOMN?
  Acest Cristache este mana dreapta a directorului tvr, este un anonim ptr.multi.
  Nu stiu ce caută in grila tvr.
  Putea f.bine sa ramana la canalele antenelor.

 2. Unora le place Liiceanu; altora, nu. Indiferent insa de parerile fiecaruia, el este un veritabil om de cultura, cu suisurile si coborisurile sale, fata de Cristache care este nulitatea absoluta. Din pacate, Romania cea noua promoveaza nulitatile in toate domeniile, iar asta se vede la tot pasul.

 3. Doua chestii de scris aici:
  – pentru pacearasul asta cu barba insusi faptul ca a fost dat in judecata de Liiceanu il scoate din cvasianonimatul intelectual in care se zbate pe sticla mocirlita a tvr-ului
  – Liiceanu a trebuit probabil sa-si muste mainile dandu-l in judecata pe insul asta pentru ca a trebuit sa se coboare rau de tot intelectual ca sa faca asta; dar stiti cum e, cateodata te scoate cate un prost din papuci si te abtii cu greu sa nu-i dai cateva bobarnace

 4. Domnul Ionut Cristache reprezinta transpunerea pe „sticla” a zicatoarei”Ii dai nas lui Ivan, el se suie pe divan”.Fara sa fi fost periat si incurajat in insolentele lui zilnice de superiori,nu si-ar permite nici aerul cand superior-bascalios, cand naiv si cuminte….Cameleonic ,care va sa zica .

 5. REGRET CA PLATESC UN ABONAMENT PT. TVR SI SUNT OBLIGAT CA LA ORA 9 , LA EMISIUNEA ACESTUI JURNALIST NEDEFINIT SA ASCULT EMISIUNILE LUI PLINE DE INEPTII !.CAND IL VAD PE ECRAN , SCHIMB POSTUL ! .

 6. Acest bărbos este crescut în grădina lui Voiculescu, un încrezut, care se crede super jurnalist. Uita însă că, îl desparte zeci de biblioteci în minus față de liiceanu 😠😪

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.