Propaganda rusă susţine că Dragnea dă mesaje suveraniste, anti-UE, şi îndeamnă PSD să se alieze cu extrema-dreaptă

În timp ce PSD-ul face eforturi susţinute ca să ne vadă scoşi din UE, dând lovitură după lovitură independenţei justiţiei şi statului de drept, propaganda rusă sugerează că partidul lui Liviu Dragnea se va alia, în cadrul Parlamentului European, cu Liga Nodului, gruparea de extremă dreapta a Matteo Salvini, vice prim-ministru al Italiei.

Agenţia Sputnik, o voce a Moscovei în România, scrie că, de ziua lui Constantin Brâncuşi, Liviu Dragnea, liderul PSD, a dat un mesaj „suveranist” pe Facebook, pe care l-a catalogat drept „superb”. Pentru propaganda rusă, suverinast este echivalent cu anti-UE

Liviu Dragnea a publicat un mesaj superb, cu conotații evidente, în contextul în care PSD-ului i se fac propuneri din partea grupării lui Matteo Salvini pentru a se apropia de suveraniștii europeni, scrie Sputnik.

Tot Sputnik susţine că deţine informaţia legată de faptul că PSD-ului i se fac propuneri din partea grupării lui Matteo Salvini pentru a se apropia de suveraniștii europeni – în condițiile în care socialiștii europeni ai lui Timmermans nu fac decât să se disocieze de PSD.

E greu de catalogat mesajul lui Dragnea legat de Constantin Brâncuşi drept unul „suveranist„, cum susţine Sputnik. Mai degrabă, pare un mesaj patriotard, liderul PSD fiind un specialist în astfel de compuneri şcolăreşti.

Remarc însă că nu există niciun fel de reacţie la osanale pe care propaganda rusă, prin vocea agenţiei Sputnik, le închină PSD de o bună bucată de vreme, mai ales atunci când liderii acestui partid atacă Uniunea Europeană. Şi nici vreo dezminţire legată de o eventuală alianţă a PSD, partid care se declară de stânga, cu gruparea lui Salvini, de extremă-dreapta, aşa cum arată Sputnik.

Şi mai e ceva de spus, referitor la postare lui Dragnea pe Facebook: Partidul Comunist Român, care s-a metamorfozat după căderea lui Ceauşescu din 1989 într-o grupare socialistă (azi poartă numele de Partidul Social Democrat), a refuzat moştenirea lui Constantin Brâncuşi (19 februarie 1876, Hobiţa – 16 martie 1957, Paris), după ce acesta donase toate lucrările sale statului român. Era vorba despre 200 de lucrări și atelierul artisului din Paris.

Motivul refuzului: opera lui Brâncuşi, unul dintre cei mai mari sculptori pe care i-a dat omenirea, era „decadentă” şi nu „realist socialistă”. Franţa însă, necontaminată la acea vreme de cominismul impus nouă de Moscova, accepta această moştenire cu mare plăcere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.