Propaganda rusă, ultima diversiune înaintea moţiunii de cenzură: În România vor apărea mişcări extrem de percutante

În timp ce şefii serviciilor secrete occidentale au ajuns la concluzia că o unitate de elită a unu serviciu secret rus (cel mai probabil, GRU) desfăşoară o amplă operaţiune de destabilizare a Europei ( vezi The New York Times), prin tot felul de operaţiuni specifice războiului hibrid, propaganda rusă din România arată că nu se lasă mai prejos.

În pragul moţiunii de cenzură, în urmă cărei a căzut Guvernul Dăncilă, agenţia Sputnik, vocea propagandei ruse în România, a difuzat ultima gulgută, conform devizei nicio moţiune fără diversiune: În Românai vor apărea mişcări extrem de percutante, naţionaliste. Ulterior, vor deveni partide şi – atenţie!- vor scoate adevăratul PSD din dezastru.

Declaraţia aparţine lui George Harabagiu, cel care a coordonat „divizia online” din cadrul PSD şi a fost oferită exclusiv agenţiei Sputnik. Amintesc că Harabagiu, adoptat de ceva vreme de propaganda rusă, a fost concediat de Liviu Dragnea, după ce, în 2018, pe mai multe site-uri ale partidului, în pofida oricărei evidenţe, a apărut informaţia că, de fapt, Simona Halep a fost cea huiduită pe Arena Naţională, nu Gabriela Firea.

Harabagiu, pentru Sputnik: În Europa se știe deja că în maxim 2 săptămâni vor apărea în România mișcări extrem de percutante – care ulterior vor deveni partide… Coagularea unui pol naționalist, anti-sistem ar reprezenta o „locomotivă” care va scoate din dezastru ADEVARATUL PSD (evident fără actuala conducere) și va conduce inerent la formarea unei majorități reale.

Dacă e să ne luma după acestă declaraţie, viitoarea grupare, catalogată drept percutantă (proiectil, focos etc – n.m.) ara avea drept scop şi salvarea adevăratul PSD. Aşa se vorbeşte pe La Monte Carlo, spunea Harabagiu agenţiei ruse, dorind ca noi să facem legătură între declaraţiile sale şi ceea ce presa a numit Grupul de la Monaco, compus din mai mulţi afacerişti români, unii dintre ei cu mari probleme în justiţie. De-a lungul vremii, Grupul a fost legat de poveşti cu iz de teoria conspiraţiei.

Toată tărăşenia împărtăşită de Harabagiu agenţei Sputnik e cusută cu aţă albă de sus până jos. Iar în ce priveşte adevăratul PSD, lucurile devin deja SF. Adică, în curând se va afirma o facţiune a partidului care nu s-a lepădat de Dragnea. Nu văd cum, fie şi dacă ar exista cu adevărat, pentru că nu are niciun interes, oricât ar dori propaganda rusă. Nu suvernaniştii au câştigat alegerile europene, aşa că-i de aşteptat ca percutanta grupare să intre doar într-o lejeră tăcere, aşteptând greşelile adversarilor politici. De altfel, exact asta face şi Dragnea la puşcărie: tace. Care-i folosul, rămâne de văzut.

Scenariul lui Harabagiu, considerat de Sputnik omul de încredere a lui Liviu Dragnea, deşi însuşi Dragnea l-a concediat după episodul Halep de pe Arena Naţională, este doar o gulgută construit pe principiul minciuni de maximă importantă, iar legătura cu Grupul de la Monaco este mai mult decât forţată.

Un comentariu la „Propaganda rusă, ultima diversiune înaintea moţiunii de cenzură: În România vor apărea mişcări extrem de percutante”

  1. Harabagiu este nimeni cazut in propria admiratie. Se baga in seama si o face prost. Rusii stiu acest lucru si se folosesc de el. Nu este calibrul de care au nevoie, dar e mai bine decat nimic. Vorbind de o miscare nationalista, mai la vara spre primavara, toamna, nu face nici 1%. Nu are cu ce, e in stadiul de bagat batu prin gard.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.