Războiul scenariilor sau Emilia Şercan contra Ion Cristoiu

Emilia Şercan, foto pagină Facebook

Pe zi ce trece, Ion Cristoiu lansează scenarii din ce în ce mai abracadabrante. Ultimul, de pildă, punea în circulaţie ipoteza că scandalul care s-a declanşat după presupusa compromitere şi intimidare a Emiliei Şercan ar fi, de fapt, o diversiune menită s-o victimizeze pe ziaristă tocmai pentru ca, ulterior, ea să fie propulsată în politică la viitoarele alegeri.

Scenarita asta senzaţionalistă, cu toate perdelele de fum din dotare, e o meteahnă veche a presei româneşti. Iar pornirea nejustificată de-a vedea în orice acțiune sau măsură a politicienilor, ziariştilor, instituţiilor ş.a.m.d. rodul unei cosmice conspirații oculte e deja banală, mai ales după ce a fost preluată şi de foarte mulţi influenţări.

Însă până ce Ion Cristoiu va explica ceva mai coerent toată tărăşenia, Emilia Şercan susţine că analistul aberează.

…L-am sunat vineri pe maistrul Ion Cristoiu (scrie Şercan pe pagina de FB) să-i spun că afirmațiile lui sunt niște mizerii, că nu mă lansez în politică, că nu am de gând să o fac, că nu mi-am dorit niciodată în viața mea să fac politică. Ba din contră, nu am de gând să renunț la meseria de ziarist. Răspunsul primit de la „analistul” Cristoiu a fost stupefiant: „Noi analiștii politici mai facem și predicții care nu se împlinesc”. Dar poate fi asta e o scuză ca să lansezi public mizerii, fabulații și invenții? Mi-a zis Ion Cristoiu că o să dea o erată. Până dă el erata și corectează mizeria spusă, fac și eu o „analiză” în stilul lui și zic că la cum se poziționează public, Ion Cristoiu urmărește, de fapt, să-și ofere serviciile de analist politic lui Putin pe probleme legate de România. Și după aia dau și eu o erată.

Adevărul e că toate scenariile pe care Cristoiu le-a lansat de-a lungul vremii s-au adeverit mai deloc. Dau doar un ultim exemplu legat de războiul din Ucraina. La 19 februarie, ziaristul prevedea cu lux de amănunte că nu va avea loc nicio invazie, dar, ce să vezi, exact după cinci zile, Rusia invada Ucraina.

În rest, da, m-am lămurit de multă vreme cu anticipările lui Ion Cristoiu, aşa că acum aştept cu interes să văd dacă predicţia Emiliei Şercan legată de dorinţa analistului nostru de a-și oferi serviciile lui Putin are vreun oarece temei. Asta ar fi o ştire. Sau nu?

Citeşte şi:

3 comentarii la „Războiul scenariilor sau Emilia Şercan contra Ion Cristoiu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.