Realitatea scoasă din ţâţâni: Pesedista Birchall, acuzată într-o publicaţie apropiată PSD că face jocul SUA, tocmai când Dăncilă, sefa PSD, se duce la New York

Deunăzi, citeam, în QMagazine, ce spunea judecătoarea Gabriela Baltag, membră a CSM, garantul justiţiei româneşti, şi, brusc, am fost lovit de ditamai teoria conspiraţiei – abia puteam s-o duc.

Pe scurt, într-un interviu oferit revistei controlate de Floriana Jucan, Gabriela Baltag o înfierează pe Ana Birchall, ministrul Justiţei. În opinia judecătoarei CSM, Ana Birchall n-ar reprezenta în România interesele justiţei autohtone, ci unele, nu aflăm însă exact care, ale SUA. Ca să vezi conspiraţie.

Gabriela Baltag, în QMagazine: …Însă, dumneaei (Ana Birchall – n.m.) ne-a lăsat pe toți înțelegem (să) că partenerul nostru transatlantic ar fi spus mai mult decât e adevărat. Dar nu știm asta. Dacă nu e adevărat că acest to do list (care ar veni de la Washington – n.m) ar exista, să o dovedească. Societatea, alături de magistrați, este interesată să afle dacă agenda sistemului judiciar românesc este făcută de altcineva decât de legiuitorul nostru. Ar putea fi grav. De aceea trebuie să primim răspunsurile concrete. Ce s-a văzut în partea publică este numai o parte din ce s-a întâmplat. Dincolo de cortină, a fost mult mai grav ce s-a întâmplat…Nu știu cine este doamna Birchall, nu știu nici a cui este. Nici dacă își aparține. Repet, nimeni nu a coborât atât de jos funcția de ministru așa cum a făcut doamna Birchall. Știți ce a replicat în momentul în care i-am spus că lucrurile nu pot rămâne așa? Citez: „și ce-o să-mi faceți doamnă? Plângere penală la SIIJ?”. A fost ironică, desigur. Cam la acest nivel este.

Aşadar, din câte înţeleg, pesedista Ana Birchall este condamnată cu severitate în revista Florianei Jucan (care nu şi-a ascuns niciodată simpatia pentru PSD şi liderii acestui partid) pentru că ar fi de fel de spion al SUA în România. Mai mult, acuztoarea lui Birchall a fost, la rândul ei, acuzată de presă că-i mult prea apropiată de PSD, mai ales după ce a atacat-o puternic pe Kovesi, fosta şefă a DNA, la Antean3. Tot presa a arătat că Baltag ia parte la emisiuni politice ale respectivului post de televiziune (foto) . Culmea, atacul Gabrielei Baltag vine tocmai când Viorica Dăncilă, liderul PSD, se pregătea să meargă (aţi ghicit) în SUA, partenerul nostru strategic, într-o vizită în care îşi pune mari speranţe electorale.

Astea fiind zise, las posterităţii pătrunderea sensurilor ascunse din noianul coincidenţelor de mai sus, pe care doar le cataloghez drept realitate scoasă din ţâţâni.

2 comentarii la „Realitatea scoasă din ţâţâni: Pesedista Birchall, acuzată într-o publicaţie apropiată PSD că face jocul SUA, tocmai când Dăncilă, sefa PSD, se duce la New York”

  1. Cred că suntem sinucigași. Mai cred că sunt persoane care se consideră veșnice . Sunt convins că suntem prea mici sa ne punem contra vântului . Mândria de neam nu ne înjosește sa facem parte din alianțe , unde trebuie sa respectam regulile acceptate în prealabil . Daca nu înțelegem , sau dorim o altă alianța sau dorim sa fie neutii . Restul…

  2. Ne este coicindenta, este umbra lui Dragea in PSD. „Jihadul” cu orice pret. Cu toata lumea, cu noi, cu ei insisi. Se bat pentru bani si averi, eterana poveste. Modelul il vedeti la baronii din judete, stapanii ineleor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.