Regele Mihai I – tristeţea în stare pură ori mulţumire sufletească?

Am găsit o imagine extraordinară pe Facebook – Regele Mihai, în Parlament, înaintea discursului pe care l-a ţinut azi în faţa camerelor reunite. Din câte am înţeles, fotografia aparţine celor de la Gândul.

Nu discut despre spiciul regelui, fiindcă au făcut-o deja zeci de analişti cu minte sprintenă.

Pun în discuţie doar această fotografie sugestivă. Arată tristeţea în starea ei pură ori mulţumirea sufletească? Greu de spus, ca să nu zic aproape imposibil.

Avem un rege în viaţă, un fost suveran al României. Chiar mai mult decât atât: un personaj istoric în viaţă. Unul veritabil care merge pe drumul său – cu tristeţe incomensurabilă ori mulţumire, probabil n-o să ştim niciodată. Cu siguranţă însă, el va continua să păşească printre noi chiar şi atunci când nu îşi va mai mai simţi trupul.

4 comentarii la „Regele Mihai I – tristeţea în stare pură ori mulţumire sufletească?”

  1. …practic e imposibil de apreciat. Eu cred ca ambele coexista in aceasta poza, i-as spune, ISTORICA: si tristetea in stare pura…cu gandul ca vremea monarhiei a trecut pentru Romania si, mai mult, cu gandul la umilintele la care a fost supus dupa 1989…dar si multumirea sufleteasca pentru, zic eu, NESPERATA OCAZIE DE A LUA CUVANTUL IN PLENUL PARLAMENTULUI LA VENERABILA VARSTA DE 90 DE ANI!

    Oricum, marlaniile ieftine aruncate de presedintele in exercitiu, referitoare la lasitatea Regelui Mihai in pragul abdicarii acestuia ascutnd, de fapt, lasitatile cumulate ale celor care au condus Romania in ultimii aproape 22 de ani! Cu rarisime exceptii, care, evident, confirma regula!

  2. poate fi salvata, dar cine este totusi persoana care sa-i urmeze regeui mihai? el nu are mostenitori dupa legea salica.
    „În conformitate cu art. 83 din Constituţia României din 1866, în lipsă de descendenţi în linie bărbătească ai regelui, succesiunea tronului se va cuveni celui mai în vârstă dintre fraţii săi sau coborâtorilor acestora.” deci…? e cam incurcata

  3. Pe post de duda, actorasul cabotin care de pe posturi destul de ascultatoare devine asz. la margarete!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.