Relaţia dintre Viorica Dăncilă şi cuvinte este una antagonică, dar o roade confruntarea

Nişte lideri din PSD i-au băgat în cap Vioricăi Dăncilă că va da lovitura în cazul în care îl va convinge pe Klaus Iohannis să participe la o confruntare televizată cu ea, înainte de turul doi al prezidenţialelor.

Nu ştiu cine a avut această idee creaţă, de vrem ce relaţia dintre Viorica Dăncilă (o regină neîncoronată a gafelor) şi cuvinte este una de-a dreptul antagonică.

Singura acţiune eficientă a celor din PSD ar fi s-o oprească pe Dăncilă să vorbească. Văd însă că echipa ei de campanie, în frunte cu Olguţa Vasilescu, vrea să-şi îndemne neconflictualul lider spre o confruntarea TV cu Iohannis, ignorând faptul că, de câte ori a vorbit liber, Dăncilă s-a întâlnit inevitabil cu adevărul, stârnind mirare, critici ori hohote de râs. Mă mai chinuie o întrebare: de câţi sufleori e nevoie pentru ca Viorica Dăncilă să intre într-o dezbatere, de orice fel?

Şi ziariştii de casă ai PSD, precum Bogdan Chireac, o îndemnă pe Viorica Dăncilă să provoace emoţie până la turul doi, fără să-i spună exact şi cum să procedeze. Mă tem însă că fostul premier nu ştie prea bine semnificaţia cuvântului emoţie, darămite s-o provoace.

UPDATE: Iohannis, despre dezbatere: …Nu poate exista însă nicio dezbatere cu un candidat al unui partid care a guvernat împotriva românilor trei ani de zile. Nu poate fi niciun schimb de idei cu reprezentanta unui PSD nereformat, care a călcat în picioare statul de drept, care a vrut ca România să deraieze de la parcursul său european doar pentru beneficiul unei clici de infractori. Vorbim de candidata unui partid care acum mimează democrația, după ce a sfidat sistematic valorile și principiile democratice, care i-a umilit pe români, care s-a făcut scut în fața corupților și penalilor în toți acești ani…

Campania electorală pentru primul tur al alegerilor prezidențiale din acest an a fost prima de după căderea comunismului în care televiziunile, în primul rând cele de știri, au jucat un rol insignifiant. În ce priveşte televiziunile de casă ale PSD, trebuie spus că jumătate din publicul orelor de audineţă maximă al Antenei3 are peste 65 de ani, iar la România TV, peste 57% dintre telespectatori au mai mult de 65 de ani. Acesta e motivul pentru care, în primul tur al prezidenţialelor, principalii candidați au evitat aparițiile contondente la TV și au preferat să se promoveze fie online, fie să facă turnee pe teren în piețe, spații industriale, ori mitinguri sau adunări de partid.

Un comentariu la „Relaţia dintre Viorica Dăncilă şi cuvinte este una antagonică, dar o roade confruntarea”

  1. chestiunea asta cu provocarea /emotiei/ propusa de morsa copetenta mi-a placuta/ dar sa urmarim si cum va /negocia/ morsa competenta cu noua putere si sa nu va mirati daca va deveni fan liberal/ stati sa treaca alegerile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.