Scurgerea de informaţii Tel Drum: Ingrid Mocanu «ştie», Dragnea vede, propaganda rusă tace, deocamdată

Chiar dacă nu ne-am dumirit bine care-i povestea cu valiza cu documente ale Tel Drum, aflată acum în posesia jurnaliştilor de la RISE Project, avocata atomică Ingrid Mocanu atacă frontal, în pofida faptului că n-are cum să ştie despre ce este vorba.

Probabil că aştepta, printre altele, ca propaganda rusă, care, de regulă, o ridică în slăvi, să consemneze mesajul ei, însă ori Sputnik e în weekend, ori n-a primit verde de la Moscova. Aşa că, deocamdată, postarea vajnicei justiţiare a fost ignorată.

Cred însă că Liviu Dragnea a văzut deja incercarea avocatei de-a aruncă în derizoriu ceva ce încă nu cunoaşte, iar asta nu e puţin lucru pentru Mocanu.

Aşadar, Ingrid ştie că ar fi vorba despre documete compromiţătoare pentru Dragnea. înaite ca ziariştii de la RISE Project să facă dezvăluirile pe care, după cum au declarat, le vor publica în curând.

Vă spun eu ce conține ”valiza”: diverse ”chestii” obținute fără mandate și cu încălcarea legii de băieții din SRI. La pariu ca Veve va cere repede ”valiza” (reală sau inventată) de la Rise Project să o bage în dosar? Și nu mai poți zice că e pe protocolul cu SRI… căci e pe protocolul cu acoperiții din presă, scrie Ingrid Mocanu pe pagina ei de Facebook.

O valiză burduşită cu informaţii

O valiză în care s-ar afla informaţii esenţiale din interiorul companiei Tel Drum, la care procurorii DNA n-ar fi avut acces în timpul percheziţiilor, ar fi fost găsită într-o zonă rurală din Teleorman, a anunţat RISE Project, într-o postare pe Facebook, sub titlul #Teleormanleaks.

În noiembrie 2017, Liviu Dragnea, liderul PSD, a fost pus sub acuzare în dosarul Tel Drum, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul.

Potrivit procurorilor DNA, Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a iniţiat un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent şi din care au făcut şi fac parte funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi persoane din mediul de afaceri.

Valiza ar conţine mii de documente financiare, numere de telefon, e-mail-uri, fotografii, clipuri video de la evenimentele organizate de Tel Drum. Ar fi vorba despre  peste 14.000 de fotografii și clipuri video, care arată imagini din interiorul firmei Tel Drum ori din timpul unor excursii.

Se vorbeşte despre un hard de 63,39 GB din computerul unui om-cheie de la Tel Drum, precum mii de facturi, contracte, bilanțuri, devize, procuri, acte constitutive de firme-fantomă, extrase de cont etc, dar și  de mii de imagini foto/video de la evenimentele companiei – cu personaje din Tel Drum și standardul lor de viață, documente, selfie-uri, capturi de ecran –  cu discuții.

În valiză s-ar fi aflat şi o tabletă Samsung P1000 Galaxy Tab din 2010 care i-a aparținut lui Petre Pitiș, directorului general Tel Drum, ar conţine peste 1.000 de fotografii din excursii exotice cu anturajul, întâmplări din firmă, momente de familie, dar și o agendă cu 980 de numere de telefon ale lui: “Băsescu”, “Hrebe”, “Dăncilă”, “Bănicioiu”, “Pieleanu”,  „Liviu”.

Toate aceste documente ar fi fost ascunse cu puțin timp înainte de perchezițiile DNA la firma Tel Drum, din vara anului 2017.

 

Un comentariu la „Scurgerea de informaţii Tel Drum: Ingrid Mocanu «ştie», Dragnea vede, propaganda rusă tace, deocamdată”

  1. dar vrea sa fie remarcata de seful cel mare… poate, poate vine si recopensa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.