Scurtă divagaţie despre rai, păcat şi prostie

Păcatul, izgonire din rai ar fi împins omenirea înainte. Numai că renumitul om de ştiinţă Stephen Hawking susţine că raiul este doar o poveste inventată de oamenii care se tem de moarte.

Chestiunea cu păcatul care ne învârtea turbina era mobilizatoare, dar mai ales palpitantă, însă iată că savanţii ne strică tot cheful.

Iar dacă n-am fost împinşi înainte de păcat, atunci doar prostia, mai ales cea impozabilă, trebuie să fi contribuit la progresul omenirii, fiindcă altă explicaţie n-am.

3 comentarii la „Scurtă divagaţie despre rai, păcat şi prostie”

  1. …a fost impinsa inainte de multi factori care n-au nici o legatura cu prostia ci mai degraba cu muunca, resursele naturale, resursele umane, curiozitatea, descoperirile de toate soiurile, acumularile in cunoastere, acumularile de hrana (care au dus la posibilitatea de a forma armate cu ajutorul carora au fost cucerite teritorii), etc…

    Daca va referiti strict la desenul tampit si complet nereprezentativ pe care l-ati atasat acestui articol…sunt de acord cu dvs. Explicatiile biblice privind progresul ma lasa rece atata timp cate ele sunt nu numai puerile, dar si de un obscurantism evident, fara nici o legatura cu logica, inteligenta si/sau bunul simt.

  2. de timpiti. Cred ca ai brodit-o cu prostia daca e sa ma ghidez dupa comentariul cretin de mai sus. O lume de cretini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.