Şeful propagandei ruse la Bucureşti, halucinaţii abisale: Vouă vă pasă de rusul Navalnîi, ticăloșilor care l-ați otrăvit pe Vadim?!

Şeful propagandei ruse la Bucureşti are senzaţia că delirul său e sclipitor, însă se înşeală, e doar abisal.

După anunţul autorităţilor germane legat de otrăvirea lui Alexei Navalnîi, unul dintre cei mai importanţi contestatari ai preşedintelui Putin, şi România a luat atitudine. De pildă, Bogdan Aurescu, şeful diplomației române, a catalogat drept inacceptabilă tentativa de asasinat a lui Navalnîi, cerând, totodată, o anchetă imparțială şi tragerea la răspundere a celor vinovați.

Ei bine, reacţia lui Aurescu legată de otrăvirea cu neurotoxină lui Navalnîi, fapt care a perturbat puternic scena politică internaţională, stârneşte furia şefului propagandei ruse la Bucureşti. Aşa că Sputnik, agenţia de oficială a guvernului rus, publică acuzaţii haucinante: şi românii ar fi ticăloşi, pentru că – atenţie! – l-ar fi otrăvit pe Vadim Tudor.

Diversiuni precum povestea cu Navalnîi și mai ales cu ”reacțiile internaționale” nu mă pot păcăli: pe mine mă interesează cine sunt ticăloșii, slugile și adevărații asasini care ne-au omorât românii noștri. Pe cei mai buni dintre noi, cum a fost și Corneliu Vadim Tudor, scrie, în Sputnik, Dragoş Dumitriu, un fost cicisbeu de-al Tribunului, sub titlul: Vouă vă pasă de rusul Navalnîi, ticăloșilor care l-ați otrăvit pe Vadim?!.

Şi tot el continuă: …Știu că se vorbește, atât printre apropiații lui Vadim, dar și în spațiul online, despre otrăvirea lui Corneliu Vadim Tudor, acțiune care i-ar fi cauzat moartea prematură. Iar eu, ca fost apropiat al lui Vadim, spun DA, marele patriot și om politic A FOST OTRĂVIT – a fost ASASINAT. Repet afirmația, pentru că NU am nici un dubiu: Corneliu Vadim Tudor a fost ASASINAT, a fost OTRĂVIT!

Ulterior, Dumitriu încearcă să o mai dreagă metafizic, din condei, afirmând că otrava cu care a fost asasinat Vadim ar fi una… psihică: Nu, nu știu dacă și prin vreo substanță – otrava de care vorbesc eu, și pentru care pot da mărturie, a fost una psihică…

Aşadar, delirul e suprem: Vadim a fost otrăvit de noi, ticăloşii, dar psihic. Habar n-am cum vine asta. Şi nici chiar Dumitriu n-a putut explica aberaţia în articolul său lung şi incoerent.

Însă e posibil ca Vadim să se fi otrăvit, poate încă pe pe vremea în care cânta imnuri de slavă Elenei Ceauşescu. Dar nu cu vreo substanţă chimică, ci cu propriul comportament naţionalist-comunist, xenofob şi grobian, împănat de nostalgii ceauşiste.

Culmea e că nici agenţia de presă rusă nu-şi asumă întru totul responsabilitatea afirmaţiilor lui Dumitriu, aşa că adaugă la finalul textului său: Opinia autorului ar putea să nu coincidă neapărat cu cea a redacției Sputnik. În traducere liberă: Nici usturoi n-am mâncat, nici gura nu ne miroase

Un comentariu la „Şeful propagandei ruse la Bucureşti, halucinaţii abisale: Vouă vă pasă de rusul Navalnîi, ticăloșilor care l-ați otrăvit pe Vadim?!”

  1. Spre aducere aminte. Vadim Tudor, cel mai toxic personaj posdecembrist, al exaltarii in doar cateva cuvinte:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.