Senator PD-L care pretinde că se trage din Papa de la Roma

Iulian Urban lasă frecvent de înţeles că se trage din papa Urban al VIII-lea, născut sub numele laic Maffeo Barberini, care a fost suveran pontif între 1623-1644. Senatorul democrat-liberal greşeşte fundamental. Fiecare papă îşi ia un nume pontifical, în momentul în care este ales papă. Bunăoară, înainte de a fi încoronat ca suveran pontif, pe Ioan Paul II l-a chemat Karol Józef Wojtyla.

Un papă poate pretinde că are rude sau urmaşi indirecţi doar prin numele de familie, nu prin cel de suveran pontif. Astfel, în Polonia veţi găsi o mulţime de membri ai familiei Wojtyla, care sunt veri sau nepoţi ai papei Ioan Paul al II-lea, dar nicidecum descendenţi care să-i poarte numele de suveran. În aceste circumstanţe, pe Urban, născut în Tårgu Jiu, ar fi trebuit să-l cheme Barberini, din simplul motiv că toţii clericii catolici – papa este preot – sunt celibatari, deci nu se căsătoresc şi nu lasă urmaşi. Dacă i-ar lăsa, totuşi, aceştia nu ar purta numele unui papă.

Lucrurile nu se opresc aici. Senatorul Urban a uzurpat pånă şi stema Sfåntului Scaun pe care o foloseşte abuziv, ca antet, pe documentele firmelor  sale. Stema reprezintă cheile încrucişate ale Sfåntului Petru, pe un cåmp de email heraldic de culoare roşu pal. Cheia din dreapta este de aur şi simbolizează puterea spirituală a Bisericii, iar cea din stånga este de argint şi simbolizează continuitatea în timp a Bisericii. Deasupra cheilor este aşezată tiara papală compusă din trei coroane reprezentånd atribuţiile papei, ca păstor, stăpån şi sacerdot suprem al Bisericii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.