Severin vrea ca infractorii să fi catalogaţi drept «deţinuţi politici», iar Adrian Năstase susţine metamorfoza

La începutul anului trecut, fostul europarlamentar Adrian Severin era eliberat condiţionat, după ce executase doar un an şi trei luni dintr-o pedeapsă de patru ani pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă.

De atunci, el tot se afundă în ridicol, denaturând realitatea, ca să ne convingă de faptul că are rang de deţinut politic, deşi tărăşenia legată de condamnarea sa a plecat de la jurnalişti. Cei de la The Sunday Times, care efectuau o investigaţie sub acoperire în parlamentul Europei, nicidecum cei din România.

Ulterior, Severin s-a căznit să-l întroducă şi pe Liviu Dragnea pe lista deţinuţilor politici, dar fără ecouri. Cel din urmă nici măcar n-a reacţionat ori, probabil, încă negru de supărare, nu vrea să iasă din silenzio stampa în care a intrat atunci când s-a mutat la Rahova.

Însă Adrian Severin nu s-a lăsat şi, recent, a trântit un laudatio stufos la adresa lui Adrian Năstase, din care trebuia să pricepem clar un lucru: Năstase a fost deţinut politic.

O stafie bântuie maidanul neomeniei tefeliste și #rezistente. Este stafia deținutului politic (…) Un fapt este însă cert: Adrian Năstase a fost hărțuit politic, a fost persecutat politic, a fost condamnat politic și a fost deținut politic. Independent de meritele și erorile lui…, scrie Severin pe pagina sa de Facebook, sub titlul: De ce vă temeți de deținutul politic Adrian Năstase?

Nu consemnam mistificările lui Severin din stufosul şi stupidul său text aflat pe pagina de Facebook, dacă însuşi Adrian Năstase nu le-ar fi postat pe blogul său, cu specificaţia: invitat (guest post). Poate că fostul premier chiar a tresărit fiindcă că era onorat cu titlurile: hărţuit, persecutat şi, fireşte, condamnat şi deţinut politic. Aşa că nu-i exclus ca, într-un viitor, mai mult sau mai puţin îndepărtat, condamnarea pentru folosirea influenței sau autorității funcției de președinte al unui partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite ori şantajul şi luarea de mită să se numească (oficial) ceva mai scurt: condamnare politică. Sper însă că nu se va ajunge până acolo, chiar dacă nu învăţăm nimic din istorie.

Cu siguranţă, vom avea parte şi de alte încercări literare ale lui Adrian Severin în scopul apărării onoarei infractorilor. Onoarea de-a fi infractor, fireşte. Dar şi de onorurile pe care le oferă Adrian Năstase unor asemenea străduinţe.

Deținut politic – termenul folosit pentru a desemna o persoană arestată, judecată și condamnată la pedeapsa cu închisoarea pentru convingerile și activitățile sale politice, nu pentru luare de mită, trafic de influenă, şantaj ş.a.m.d.

Un comentariu la „Severin vrea ca infractorii să fi catalogaţi drept «deţinuţi politici», iar Adrian Năstase susţine metamorfoza”

  1. Petre Tutea, un detinut politic autentic: //Când vezi cirezile de imbecili, devine suportabilă însingurarea//. Severin si Nastase sunt impostori, Tutea e istorie. Asta e marea diferenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.