Sfânta sinecură sau Viorica Dăncilă visează la BNR de când a spus: Majorările de preţuri s-au diminuat

Iată că Viorica Dăncilă, a cărei revenire în actualitate am anunţat-o tot pe acest site, a staţionat la BNR, pe o perioadă nedeterminată, în postura de consilier de strategie a lui Mugur Isărescu. În consecinţă, presa s-a arătat şocată, ba chiar s-au rostit cuvinte grele, cum ar fi, de pildă: incompetentă, impostură, mafia, recompense politice, mentalitate de clan. Păi credeam că Viorica Dăncilă, o finanţistă de-a dreptul înnăscută, e tocmai potrivită pentru strategiile BNR, devreme ce, nu cu multă vreme în urmă, ea spunea: Am revitalizat turismul prin reducerea TVA de la 5% la 5 %.

Dar să revin la chestiune. Nu-i nicio mirare, trăim tot în ţara sfintei sinecuri (în cazul acesta cam de vreo 10.000 de lei pe lună ), iar cutuma, foarte răspândită la noi înainte de 1989, s-a perpetuat perfect, şi după căderea lui Ceauşescu, în toate instituţiile statului, pentru care meritocraţia a rămas doar o vorbă goală.

Nu contează impactul unei asemenea numiri în ţară ori străinătate, nici stupiditatea deciziei. Datoriile, după cum se vede, se plătesc, mai ales că Isărescu nu mai are foarte mult timp de stat la BNR. Capisci?

Da, în 2019, pe vremea în care Dragnea era stăpânul inelelor, Daddy a dorit ca Mugur Isărescu să nu mai obţină încă un mandat la BNR, ca să instaleze acolo o altă conducere – una obedientă liderului PSD de atunci. Însă, spre uimirea lui Dragnea, Dăncilă, care era premier, l-a susţinut pe Isărescu pentru un nou mandat. Tot atunci, legat de scandalul repatrierii rezervei de aur a BNR, Dăncilă a semnat un punct de vedere al guvernului în care arăta că orice modificare a statului BNR – ceea ce era cazul în legătură cu legea promovată de Dragnea şi Şerban Nicolae, dornici să atenteze la independenţa BNR – trebuie avizată de Banca Centrală Europeană.

În rest, vorba Vioricăi: Faceţi un exerciţiu de imagine şi puneţi-vă în locul meu. Totodată, acum realizez că ea visează să ocupe o funcţie la BNR încă de pe vremea în care era premier, după revelaţia legată tot de finanţe care a făcut-o să declare răspicat: Majorările de preţuri s-au diminuat.

4 comentarii la „Sfânta sinecură sau Viorica Dăncilă visează la BNR de când a spus: Majorările de preţuri s-au diminuat”

  1. Nimic nou sub soare. Simplu ca buna-ziua > o mana spala pe alta si amindoua fata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.