Sorina Matei îl preamăreşte pe Putin în stil Ana Pauker, dar încheie oda cu un cuvânt care nu există. Starea de fericire, deh!

Observ că Sorina Matei continuă să-şi convertească energia în ceea ce eu aş numi simptome.

Folosind drept pretext alegerile prezidenţiale din România, Sorina Matei îi trage un elogiu lui Vladimir Putin, pe care-l preamăreşte pentru faptele sale eroice în cel mai pur stil Ana Pauker. Eroismul preşedintelui rus ar consta în modul magistral în care ţine conferinţe de presă maraton, la cere se prezintă într-o ţinută impecabilă, după cum spune ziarista noastră atomică, de am senzaţia că-ar vrea să îngroaşe rândurile propagndei ruse în România.

Sorina Matei, pe pagiana ei de Facebook: …Vladimir Vladimirovici Putin are o ţinută impecabilă în asemenea ieşiri, acceptă provocări- interviuri cu jurnalişti străini combativi.
*Vladimir Vladimirovici Putin a făcut muci America în 2016, unde şi acolo preşedintele SUA ţine conferinţe maraton de presă, oferă frecvent interviuri, alegerile prezidenţiale sunt prin format cu dezbateri electorale multiple…

Habar n-am cum i-a făcut Putin muci pe americani, fiindcă nici Sputnik, vocea propagandei ruse, care proslăveşte postarea Sorinei Matei, nu comentează propoziţia: Vladimir Vladimirovici Putin a făcut muci America în 2016. Prietenii ştiu de ce.

Însă încheierea odei e fulminantă. Sorina Matei se joacă de-a cuvintele, crezând că ar fi mărgele de sticlă : Această postare este şi pentru cretini şi pentru necretini.

De ce scrie ea: pentru cretini, adicătelea pentru persoane care suferă de cretinism, habar n-am. Fiecare cu fetişurile sale. Însă o asigur pe atomica ziaristă că necretin este un cuvânt care nu există, aşa cum, de pildă, nu există cuvintele: nefereastră, nefarfurie, necalorifer. Faptul că Mugur Ciuvică, un mare gânditor antenist, a rosti cândva: necretine, nu înseamnă că a intrat mintenaş şi în DEX.

În rest, apropo de Ana Pauker, postarea Sorina Matei mi-a adus aminte de un slogan foarte cunoscut atunci când sovieticii au impus comunismul în România: Ana, Luca, Teo, Dej – bagă spaima în burgheji.

2 comentarii la „Sorina Matei îl preamăreşte pe Putin în stil Ana Pauker, dar încheie oda cu un cuvânt care nu există. Starea de fericire, deh!”

  1. Dar tu ,Sorina ,in ce categorie te regasesti ?? sa se duca dracu’ ,la ruteni ,ea si fanii ,sa ramana acolo ! Cat mai aproape de URALI !

  2. Cred ca doamna asta are mari probleme si ca are nevoie de consiliere de tot felul si pentru ducerea cu pluta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.