Spectrul politicii lui Dragnea şi Meleşcanu bântuie PSD-ul lui Ciolacu

Incredibil, dar adevărat! Liderii PSD au vorbit la ședința Consiliului Politic Național de la Neptun, printre altele, şi despre Liviu Dragnea. Mai precis, s-a pus în discuţie chestiunea arzătoare legată de partidul pe care ar urma să-l închege fostul lider al PSD. Adicătelea, pe scurt: trecutu-i fantoma prezentului.

În ședinţa Consiliului Național, Marcel Ciolacu le-ar fi spus colegilor săi că Liviu Dragnea își face un partid cu Teodor Meleșcanu, iar noua formațiune s-ar numi Alianța pentru România.

A fost o discuție între colegi că ar exista această posibilitate, a susţinut Marcel Ciolacu la conferinţa de presă, conform Digi24. Întrebat dacă este posibil ca Dragnea să rupă din PSD, Ciolacu a răspuns: Este exclusă această posibilitate.

Paradoxul e că Alianța pentru România (ApR) a fost un partid politic înființat în 1997 şi condus chiar de Teodor Meleșcanu, care în 2002 a fuzionat cu PNL.

Oricât de plin de energie politică s-ar simţi Meleşcanu la 80 de ani, îmi este greu să cred că va înjgheba ceva cu Dragnea, tocmai ieşit din puşcărie, dar încă o cacealama în plus nici că mai contează.

Meleşanu a deţinut funcţii importante în regimul Ceauşescu, dar mai ales după. În 1996, el fost ales senator pe listele PDSR (actualul PSD), iar în iunie 1997 a fondat partidul Alianța pentru România (ApR), care fuzionează cu cu PNL în 2002, aşa că Meleșcanu devine prim-vicepreședinte al PNL. Apoi, în 2004, el este din nou ales senator, dar pe listele Alianței D.A. În 2019, Meleşcanu este exclus din ALDE, iar în iunie 2020, se înscris în Partidul Puterii Umaniste (social-liberal), controlat de Dan Voiculescu. Printre alte funcţii deţinute, Meleşcanu a fost ministru al Apărării în Guvernul Tăriceanu şi director al SIE între 2012 şi 2014. În ce-l priveşte pe Dragnea, traseismul său e ceva mai scurt. A fost membru al Partidului Democrat din 1994 până în 2001, iar apoi s-a înscris în PSD, al cărui membru a fost până în 2019, atunci când a fost condamnat 3 ani și jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman.

În rest, da, cele mai bune refugii pentru fantome par a fi minţile noilor lideri ai PSD.

Citeşte şi:

3 comentarii la „Spectrul politicii lui Dragnea şi Meleşcanu bântuie PSD-ul lui Ciolacu”

  1. Haita se rebranduieste, vrea sa devina partid balama, unul ce mai tirziu incepe sa scirtiie, desi cred Dracnea ramine la statutul de proaspat eliberat din puscarie independent cu multe alte dosare la bord. Mele, se stie ar vrea mereu in functie conform sloganului> promovati tinerii, daca sunt suficient de batrini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.