Starețul de la Putna acuză românii de maimuțăreală europeană şi decădere. Propaganda rusă îl aplaudă

Melchisedec Velnic, starețul Mănăstirii Putna, susţine, într-un interviu oferit basilica.ro, că ”maimuțăreala europeană” ar fi dus la decăderea societății românești. Totodată, afirmă stareţul, noi, românii, n-am mai fi liberi şi din cauza amestecului unor ambasade, iar propaganda rusă aplaudă la scenă deschisă.

Aş fi ignorat interviul preotului care, iată, în secolul XXI, susţine că influența venită de afară este cea care a dus la o decădere a societății româneşti, vorbind despre ”robie” morală, politică și economică, dacă n-ar fi apărut în Basilica.roAgenția de Știri a Patriarhiei Române,  ceea ce arată că BOR agrează opinia clericului.

”(…) societatea românească a decăzut enorm, influențată mai mult sau mai puțin din afară, și a ajuns într-o stare de robie morală. (…) Putem vorbi însă de o libertate economică? Nici pe departe. Vedem că dispar de pe piață produsele românești. Ce se află în spate? O robie economică. Te distruge pe tine, care ești mic, pentru a trăi cel mare, cel din afară. Din punct de vedere politic, se întâmplă același lucru. Să ne amintim numai de amestecul diferitelor ambasade în problemele politice ale țării. Și atunci, ne întrebăm: mai e liber acest popor? Eu nu prea mai văd libertate…”, spune Melchisedec, al cărui discurs se apropie, culmea, de cel al lui Ceauşescu.

În ce priveşte Catedrala Mântuirii Neamului, starețul susținând că toţi cei care fac comparație între biserici și spitale sunt într-o mare eroare, în opinia sa, asta arăta că societatea este bolnavă, iar boala ar fi o consecință a păcatului.

”Eu, iertat să-mi fie că spun această vorbă, când am auzit că unii vor «spitale și nu catedrale», am zis: Înseamnă că suntem bolnavi, pentru că recunoaștem în mod public că suntem un popor bolnav mintal și sufletește, un popor bolnav biologic, de aceea avem nevoie de spitale. Este nevoie și de spitale, desigur, de o modernizare a spitalelor. Dar ce este boala? Urmarea păcatului. Marea majoritate a bolilor sunt consecințe ale păcatului”, a comentat starețul Melchisedec Velnic, în abisala sa „înţelepciune” pe care, sincer, nu i-o invidiez.

Vorbind despre referendumul pentru familia tradițională, invalidat, el acuză ”maimuțăreala europeană şi duşmanul din afară, precum în şedinţele de partid de dinaite de 1989.

”Statul din ce este format? Din familii. Atunci, cine susține statul? Familiile. Împotriva cui luptă în ziua de astăzi societatea, mai cu seamă cea din afară? Cum a zis cineva: maimuțăreala asta europeană, care vine din afară cu legi contra firii, când tata nu mai e tată, când mama nu mai e mamă, când tata poate să fie și femeie, când mama poate să fie și bărbat, când fiecare e liber să-și aleagă genul, toate acestea sunt o răzvrătire a societății contemporane împotriva normalității”, afirmă Melchisedec Velnic. Bine că n-a rostit şi vro afurisenie, că cine ştie ce tevatură mai ieşea.

Cum era de aşteptat, propaganda rusă n-a rata momentul anti-occidental, aşa că, jubilând, a titrat declaraţiile stareţului: Societatea românească a decăzut enorm… stare de robie morală/ BUCUREŞTI, 13 dec – Sputnik, Georgiana Arsene. Părintele Melchisedec spune că este greu de spus dacă, în ziua de astăzi, românii mai pot fi consideraţi liberi, fiindcă robia este de mai multe feluri – a păcatului, economică, politică şi că trebuie să analizăm foarte bine…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.