Strania metamorfoză: După invazie, coronascepticismul s-a reprofilat

Dacă dai o raită pe FB constaţi că o mare parte dintre cei care mai ieri blamau măsurile de protecţie împotriva răspândirii virusului, invocând libertatea, s-au metamorfozat peste noapte în adepţi ai lui Putin. Ce coincidenţă!

Aşadar, mulţi dinte foştii coronasceptici se reprofilează din mers. Ei nu mai vorbesc despre sclavii care s-au înţepat, ci despre neonaziştii din Ucraina. Discursul lor pare rupt din cel al Moscovei după ce a invadat Ucraina. Ba chiar par experţi în armele biologice ale Kievului sau convinşi de intenţia Ucrainei de a produce bomba atomică şi spun că armata ucraineană nu luptă – iar cei care poartă războiul cu ruşii ar fi mercenari. Sunt banale deja aberaţii precum: ucraineni se bombardează singuri, Rusia nu împuşcă civili, ci loveşte cu precizie doar obiective militare – în niciun caz creşe, grădiniţe şi şcoli. Păi exact aşa zice şi Putin, dar nimeni nu-l crede, nici chiar ruşii care demonstrează din ce în ce mai vehement împotriva războiului.

Alţi foşti coronasceptici debitează inepţii de genul: invazia lui Putin în Ucraina ar fi fost atent plănuită alături de SUA şi China, resetarea mondială prin conflict armat, oculta planetară poartă vina atrocităţilor din Ucraina. Avem şi o culme a stupidităţii: Kamala Harris, vicepreşedinta SUA, vine în România ca să ne ceară intrarea în război. Nu insist fiindcă v-ar trebui zile întregi să citiţi pomelnicul scenariilor abracadabrante.

În rest, iată, nici chiar Kremlinul nu mai crede că metodele sale de manipulare şi dezinformare, pe care le dorea subtile şi eficace, dau roade. Aşa că, probabil, va schimba macazul.

Citeşte şi:

3 comentarii la „Strania metamorfoză: După invazie, coronascepticismul s-a reprofilat”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.