Cozmin Guşă faţă cu noua direcţie de propagandă a Moscovei sau justificarea retrospectivă a invaziei

Vocea lui Cozmin Guşă aproape că se confundă cu a oficialilor ruşi, cei care încearcă în fel şi chip să justifice ceea ce nu poate fi justificat- invazia în Ucraina.

De regulă, propaganda rusă era configurată în România, țară membră NATO și UE, pe îndepărtarea cetățenilor de valorile europene. Un bun exemplu ar fi discursul madamei Şoşoacă – demagogie, fals patriotism şi minciună crasă.

Însă de când a început războiul în Ucraina, narativele venite dinspre Moscova s-au diversificat. Nu toate. Unele, de pildă, seamănă cu ale unor adepţi QAnon, convinşi că invazia rusă în Ucraina ar fi o amplă operațiune sub acoperire menită să atace laboratoarele biologice americane din Ucraina. Pelteaua asta a fost servită acum şi în România de Iosefina Pascal, activista care s-a afirmat jelind încarcerarea lui Dragnea. Numai că, cireaşa nu prea stătea bine pe tort, motiv pentru care a intervenit analistul Guşă. El susţine că anchetele Iosefinei Pascal despre arme biologice în Ucraina încep să fie confirmate oficial! N-are nicio importanţă pentru Guşă, un admirator al lui Putin, că oficialul care confirmă anchetele activistei este nimeni altul decât ministerul rus al apărării. Cel din urmă, spune tot Guşă, n-ar fi aruncat pe piață această bombă dacă nu ar fi avut deja ceva dovezi culese din teren.

Numai că nici Guşă, nici Pascal n-au informații din teren. Însă intelligence-ul britanic, da. Conform unui comunicat al Ministerului Apărării de la Londra, Rusia va intensifica probabil afirmațiile conform cărora Ucraina dezvoltă arme nucleare sau biologice ca justificare retrospectivă pentru invazie.

Amintesc că Rusia afirma deunăzi descoperirea în Ucraina a unor laboratoare biologice care, susţinea Moscova, ar lucra în cadrul unor programe ale Pentagonului pentru a produce arme biologie, dar, după cum bănuiţi, nu a adus nicio o palidă dovadă în acest sens.

În rest, da, armele biologice ale Kievului sunt o nouă direcţie de propagandă prin care regimul de la Kremlin încearcă să justifice retrospectiv invadarea Ucrainei, orientare pe care, iată, Cozmin Guşă, un om lăudat asiduu de propaganda rusă, şi-o însuşeşte temeinic.

Citeşte şi:

3 comentarii la „Cozmin Guşă faţă cu noua direcţie de propagandă a Moscovei sau justificarea retrospectivă a invaziei”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.