Ridicol: Cozmin Guşă se teme ca nu cumva madam Şoşoacă, Teodosie ori Puric să fie timoraţi

Ca să vezi tărăşenie. O biată listă cu virtuali amici ai lui Putin, postată pe Facebook, l-a timorat pe viteazul Cozmin Guşă. Ciudat. La începutul anilor 2000, chiar Guşă declara: Rusia este a doua mea patrie, după cum se consemna la acea vreme în mai multe publicaţii. Ulterior a negat că n-ar fi spus aşa ceva. Însă Guşă n-a ascuns niciodată simpatia lui pentru Putin, ba chiar a încercat, pe când era secretar general al PSD, să înfrăţească acest partid cu o formaţiune politică din Rusia care a susţinut ascensiunea politică a lui Vladimir Putin.

Vă mai reamintesc, în 2005, hodoronc-tronc, Guşa zicea la tv, deşi nu a fost întrebat, că serviciile noastre secrete i-au adus acuzaţii privind legăturile sale cu serviciul secret al Federaţiei Ruse – tăgăduind însă vreo legătură cu ruşii.

Acum însă Guşă sugerează că e timorat şi jignit de apariţia numelui său pe o listă, distribuită pe FB, a prietenilor lui Putin din România, în care, alături de el, apar actuali şi foşti politicieni, ziarişti, influenceri, feţe bisericeşti, foşti demnitari ş.a.m.d. Mai mult, Guşă chiar vorbeşte în numele acestora, anticipând o enormitate cât Casa Poporului – prezenţa lor pe o listă apărută pe FB le-ar putea aduce sancţiuni sociale.

Cozmin Guşă, pe Facebook:…hai să descifrăm în concluzie scopul demersului lor, care e  jignitor pentru marea majoritate a oamenilor de pe listă, dar și periculos pentru societate… Acești haștagi au fost tocmiți pentru ca să împiedice dezbaterea obiectivă ce vizează criza din Ucraina, să timoreze personalitățile din listă ce-ar încerca să discute în mod documentat și rațional, în avantajul României în primul rând. Fiecare personalitate s-ar putea gîndi că prezența pe acest gen de listă i-ar putea aduce sancțiuni sociale, și-atunci mai bine să prefere tăcerea sau chiar să se apuce de înjurat în exces la ruși și Putin, sau chiar să inventeze fake-news-uri după cum e moda, de fapt să nu-și mai facă treaba în mod corect și obiectiv. Întrebare: se va ocupa cineva de la vârful statului român de acest derapaj periculos? Sau doar se va lua notă și analiza cu preocupare?!

Numi că, de pildă, madam Şoşoacă nu pare deloc timorată, aşa cum o crede Guşă. Ba chiar spune că-i mândră fiindcă a fost plasată, în top 10, pe o listă a pro-putiniştilor din România – deschisă de Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, un alt admirator declarat al lui Putin. În opinia senatoarei atomice, o mare parte dintre cei enumeraţi ar trebui să conducă România – Doamne fereşte!, zic eu.

În ce priveşte oamenii de pe lista difuzată şi de Guşă pe pagina sa de Facebook, mulţi dintre aceştia, în frunte chiar cu Cozmin Guşă dezvoltă, legat de invazia din Ucraina, cam acelaşi discurs cu televiziunile ruseşti. Alţii au fost promovaţi constant de ani de zile de propaganda rusă sau chiar lucrează pentru propaganda rusă. Şi, cel mai important, nimeni, dar absolut nimeni nu i-a împiedicat şi nici nu cred că-i va împiedica pe cei enumeraţi să dezbată obiectiv războiul din Ucraina, aşa cum insinuează Guşă.

În rest, nu cred că Guşă va retracta vreodată că, la începutul anului 2019, se întâlnea la Belgrad cu fugarul Sebastian Ghiţă tocmai (ce coincidenţă!) în ziua în care Vladimir Putin vizita capitală Serbiei. Atunci presa s-a întrebat dacă nu cumva la Belgrad s-au pus bazele unui partid pro-Rusia pe scheletul unei formaţiuni politice, practic inexistente, numită, dacă vă mai aduceţi aminte, Realitatea.

Citeşte şi:

3 comentarii la „Ridicol: Cozmin Guşă se teme ca nu cumva madam Şoşoacă, Teodosie ori Puric să fie timoraţi”

  1. ACESTOR CRIMINALI ANTIROMÂNI,URGENT TREBUIE LUATE MĂSURI RADICALE,EI SE BAZEAZĂ PE românii vai și amar,care se vînd pe orice,că se mai găsesc,și speculează orice cale de influență cît de minoră,plătiți de ruși ȘI TOTAL ANTIROMANIA ȘI SCOT CAPUL LOR SATANIC,proputin-CRIMINAL.ESTE ABSOLUT LEGITIM,SĂ SE IA MĂSURI RADICALE ÎMPOTRVA bolșevicilor proputin,ALTFEL VEDEM CĂ AU BANI INVESTIȚI IMPOTRIVA ROMÂNIEI.ÎI LĂSĂM NEDERANJAȚI SĂ LUCREZE ÎMPOTRIVA NOASTRĂ,PENTRU RĂUL ROMANIEI!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.