Ciutacu, persiflarea şi coincidenţa sau atunci când nu se văd pârghiile şi scripeţii

Exerciţiul de transparenţă al trupelor americane intrate în România a stârnit ieri zeflemeaua în Ciutacu. Adică s-a băşicat teleastu’.

Gândesc că este doar o coincidenţă faptul că persiflările lui Ciutacu la adresa MApN, a soldaţilor americani veniţi la baza NATO de la Mihail Kogălniceanu ori a îngrijorării că disputa dintre Moscova şi Kiev poate deveni oricând de-a dreptul explozivă, nu are vreo legătură cu faptul că teleastu’ lui Ghiţă a fost nominalizat de Sputnik, vocea propagandei ruse, drept jurnalistul anului 2021. Sau nu?

Dacă nu vă mai aduceţi aminte, unul dintre motivele invocate de Sputnik pentru nominalizarea lui Ciutacu: a invitat-o pe madam Şoşoacă în emisiunile sale.

Nu este însă vreo coincidenţă că şi Adrian Severin băgă capul în fotografia cu trupele americane şi, într-o discuţie cu Cozmin Guşă, înfierează cu o adâncă mânie proletară întărirea prezenţei militare NATO în România, prietenii ştiu de ce. Cum nu este întâmplător nici faptul că Sputnik a ridicat ieri în slăvi zeflemeaua lui Ciutacu legată de venirea americanilor, iar azi ideile creţe ale lui Severin.

În rest, da, am spus coincidenţă şi pentru că este un cuvânt des folosit atunci când nu se prea văd sforile, pârghiile şi scripeţii. 

Citeşte şi:

2 comentarii la „Ciutacu, persiflarea şi coincidenţa sau atunci când nu se văd pârghiile şi scripeţii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.