Teodosie, cunoscut şi sub numele de Mache, vrea acum şi certificat de revoluţionar

IPS Teodosie, cunoscut şi sub numele de Mache (prietenii ştiu de ce) ori Şpagoveanu, aşa cum îl alintă presa, ar vrea acum cum şi un certificat de revoluţionar.

După ce Tribunalul Constanța a respins cererea lui Teodosie al Tomisului de anulare a deciziei CJ pentru Situații de Urgență Constanța de interzicere a unui pelerinaj religios cu ocazia Sfântului Andrei (30 noiembrie), arhiepiscopul i-a scris premierului, ameninţând cu o revoluţie. Motivul revoltei: guvernanţii s-ar închina unei ştiinţe absurde, bazată pe necunoscuţi specialişti. Teodosie mai lasă de înţeles că nu va respecta decizia tribunalului legată de pelerinaj şi îl întreabă pe Orban: Ce veți face? Ne veți bate, amenda, aresta și executa…?

Bănuiesc însă că Teodosie n-ar efective disponibile chiar de o ditamai revoluţie. Şi cum în acest momente de pandemie nu-i chiar loc de vreo afurisire, ar fi bine ca arhiepiscopul să mute pelerinajul de Sfântul Andrei cu o lună mai la vale, aşteptând vremuri mai bune. Adică, măcar ridicarea carantinei la Constanţa. Păi ar fi un fleac după ce, chiar în acest an, tot el a mutat ditamai Paştele din aprilie în mai, savârşind astfel un miracol în premieră mondială.

În rest, ce noroc că grădina lui Dumnezeu e atât de mare. Încăpem cu toţii. Chiar şi cu Teodosie, care, iată, sare gardul, deşi poarta e larg deschisă.

3 comentarii la „Teodosie, cunoscut şi sub numele de Mache, vrea acum şi certificat de revoluţionar”

  1. Acuzat de zadarnicirea combaterii bolilot, Teodosie zicea ca lingurita lui nu este penala si avea dreptate. Cu adevarat, lingurita, nu.

  2. Inalt prea razvratitul a realizat ca in realitate BOR s-a splat elegant pe maini si a pasat problema Secretariatului de Stat pentru Culte, la guvernul cu care el se cearta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.